Новий рецепт маринованих огірків: з французькою гірчицею та чилі

28 липня 2022, 20:59
Читать новость на русском

Ми впевнені, що ви знаєте безліч рецептів зимової консервації з огірків. Повірте, цей точно піде до вашої скарбнички.

Кожна господиня влітку намагається закрутити якомога більше смаколиків, щоб частуватися взимку. Це стосується не тільки огірків. Мова йде й про помідори, кабачки, баклажани та різноманітні ягоди і фрукти. Яким методом робити заготовки – діло індивідуальне. Їх можна заморожувати, маринувати, квасити, або закручувати у власному соку.

Читайте також Як приготувати тушкованку вдома: рецепт тушонки з курятини від Євгена Клопотенка

Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати новий рецепт маринування огірків – по-французьки. Назва саме така, адже в склад маринаду йде "французька" гірчиця. Рецепт маринованих огірків по-французьки розрахований на 1 літрову банку. Щоб закрутити більше банок, потрібно збільшити інгредієнти.

Рецепт французьких маринованих огірків

  • Час: 2 години
  • Порції: 1
Інгредієнти на 1 літрову банку:
 – 1 – 2 зубчики часнику;
 – 1 лавровий листок;
 – 2 шматочки перцю чилі;
 – 0,5 чайної ложки духм'яного перцю;
 – 1 столова ложка французької гірчиці;
 – 400 грамів огірків;
 – 1 столова ложка солі;
 – 2 столові ложки цукру;
 – 2 столові ложки оцту.

Приготування:

  • Замочіть огірки на 1 годину у воді. Більше не потрібно, адже вони можуть зіпсуватися.
  • Зріжте кінчики з овочів. Попередньо помийте літрові банки та просушіть.
  • На дно кожної банки викладіть по одному лавровому листку та по пів чайної ложки перцю горошком (можна використовувати суміш перців). Далі додаємо в кожну банку по одному подрібненому зубчику часнику.
  • Якщо любите гостре – додайте понад два кільця перцю чилі, або менше, якщо ні. 
  • Додайте по 1 столовій ложці французької гірчиці в зернах. Саме вона додає огіркам особливого смаку.
  • Викладіть підготовані огірки в банку та по столовій ложці без гірки солі, та по дві столові ложки цукру та оцту.
  • Кожну банку наповніть окропом та не щільно накрийте кришками. 
  • Банки з огірками викладаємо в каструлю. На дно обов'язково покладіть марлю або іншу тканину, щоб дно не луснуло. Налийте в каструлю гарячої води та поставте на вогонь. Стерилізуйте огірки в каструлі протягом 5 хвилин з моменту закипання води.
  • Закрийте кришки на банках та обережно переверніть її, щоб всі інгредієнти всередині перемішалися та розчинилися.
  • Поставте їх верх дном та залишіть до повного охолодження. Не забудьте закутати їх ковдрою на одну добу.
  • Мариновані огірки готові. Смачного!

Відеорецепт французьких маринованих огірків: