Новий смак звичного продукту: 3 небуденні страви з курятини, які варто приготувати

3 квітня 2023, 10:30
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Курятина заслужено здобула статус одного із найуніверсальніших продуктів. Вона найлегше піддається кулінарній обробці та ідеально поєднується з іншими інгредієнтами. Тож не дивно, що саме курятина є основою багатьох м'ясних страв у всьому світі.

Та попри чималі можливості для кулінарних експериментів, українці віддають перевагу більш простим стравам. 24 Канал підготував 3 нові та незвичні рецепти з курячого мʼяса, які урізноманітнять меню та обов’язково сподобаються вам та вашим рідним.

Читайте також Італійський вечір вдома: як приготувати пасту Болоньєзе з курячим фаршем і томатами

Небуденні страви зі всього світу: що приготувати із курятини

Популярність курятини серед українців є цілком виправданою. Кожен із нас неодноразово варив, тушкував, смажив, запікав, в’ялив чи сушив цей продукт. Та навіть, змінюючи спосіб приготування, ми все одно дотримуємося традиційних рецептів та нечасто запозичуємо ідеї зі світової кухні.

Тож пропонуємо створити незвичні, на перший погляд, комбінації, поєднати курочку із пікантними спеціями та надати їй нових форм. Таким чином вдасться не тільки оновити свій раціон, але і влаштувати справжню гастрономічну подорож по різних країнах, не виходячи з дому.

До того ж на кулінарні експерименти не потрібно багато часу. Адже ТМ "Наша Ряба Апетитна" подбала про те, щоб приготування страв було легким і приємним. Виробник пропонує універсальний варіант – добірне м'ясо, виготовлене за найвищими стандартами, а також смачні та різноманітні маринади. При цьому не треба витрачати час на підготовчі роботи, як-от готувати фарш на котлети чи формувати фрикадельки. Все, що потрібно – розкрити упаковку та поринути у світ кулінарної творчості.

А які незвичні страви можна приготувати з курячого м’яса, розповідаємо у покрокових рецептах.

Угорський паприкаш із куркою

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4

Готуємо угорський паприкаш з курятиною / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
шашлик із м’яса стегна без шкірки від ТМ "Наша Ряба Апетитна"

;
– 3 солодкі болгарські перці;
– 1 склянка сметани;
– 1 цибуля;
– 2 столових ложки томатної пасти;
– 1 столова ложка борошна;
– 3 зубчики часнику;
– 2 столові ложки соняшникової олії;
– 2 столових ложки меленої паприки;
– карі й чорний перець – по дрібці;
– сіль за смаком.

Приготування:

  1. Болгарський перець нарізаємо кубиками або соломкою, а цибулю – на невеликі кубики.

  2. На сковорідку вливаємо соняшникову олію. Обсмажуємо цибулю, додаємо паприку, чорний перець і порошок карі. Тушкуємо все протягом 2 – 3 хвилин.

  3. До цибулі та спецій додаємо курячий шашлик й готуємо ще протягом 10 хвилин на середньому вогні. Очищений часник пропускаємо через часникодавку і доповнюємо ним м'ясо.

  4. Додаємо до паприкашу болгарський перець та томатну пасту. Перемішуємо і продовжуємо тушкувати на повільному вогні.

  5. Окремо у посудині змішуємо сметану, 100 мілілітрів води та борошно. Цей соус переливаємо у сковорідку з паприкашем із курки та залишаємо на вогні ще на 5 хвилин.

  6. Подавайте паприкаш до столу гарячим, доповнивши страву будь-яким гарніром на ваш смак.

Арроз кон Пойо з курятиною та перцем

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 5

Арроз кон Пойо – страва країн Латинської Америки / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
шашлик з філе від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 2,5 склянки курячого бульйону;
– 2,5 склянки рису;
– 2 гострих перці;
– 1 цибулина;
– 100 грамів замороженого горошку;
– 2 зубчики часнику;
– 2 столових ложки вершкового масла;
– 4 столових ложки соняшникової олії;
– пучок петрушки;
– сіль та чорний перець за смаком.

Приготування:

  1. Курячий шашлик обсмажуємо на олії упродовж 10 хвилин й відкладаємо на тарілку.

  2. Цибулю і перець очищаємо і дрібно нарізаємо. Викладаємо на сковорідку і обсмажуємо на олії до м’якості (2 – 3 хвилини).

  3. Часник пропускаємо через часникодавку і додаємо до підсмаженої цибулі та перцю.

  4. На цю ж сковорідку викладаємо готове куряче м’ясо та висипаємо рис. Обсмажуємо 2 – 3 хвилини.

  5. Заливаємо страву попередньо приготованим курячим бульйоном, доводимо до кипіння і готуємо під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні.

  6. Додаємо сіль, перець, зелений горошок, дрібно посічену петрушку та шматочки вершкового масла. Усе перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися ще 5 – 10 хвилин.

До теми Не тільки смачно, але й корисно: чому курячі гомілки – ідеальний вибір на кожен день

Японські фрикадельки цукуне у соєвому соусі

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4

Цукуне – чудовий варіант для поціновувачів японської кухні / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
фрикадельки курячі від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 200 мілілітрів соєвого соусу "Якіторі";
– 2 столові ложки соняшникової олії;
– дрібка кунжуту;
– сіль до смаку;
– великі шпажки.

Приготування:

  1. Сформовані фрикадельки обсмажуємо на сковорідці з олією протягом 8 хвилин до появи золотистої скоринки з двох сторін.

  2. Додаємо соєвий соус "Якіторі" та доводимо його до кипіння. Готуємо страву на середньому вогні ще 2 – 3 хвилини до загустіння соусу.

  3. Перед частуванням фрикадельки можна посипати кунжутом і подрібненою зеленню. Для подачі на стіл використовуйте великі шпажки та улюблені соуси.

Смачного!