Їдять навіть діти: готуємо повноцінний обід з курячої печінки і поленти

8 жовтня 2022, 11:17
Читать новость на русском

Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився з читачами рецептом смачного та повноцінного обіду, який залюбки їдять навіть найвибагливіші – діти.

Щоб ситно та смачно нагодувати рідних, скористайтеся рецептом Володимира Ярославського. Він пропонує почастувати сім'ю кашею полентою з двох круп, а на основне подати курячу печінку з овочами.

Читайте також Рецепт курячих гомілок в беконі, що ідеально підійдуть до застілля з сім'єю чи друзями

Рецепт поленти зі смаженою печінкою

  • Час: 1 година
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 300 грамів очищеної курячої печінки;
 – 200 грамів ріпчастої цибулі;
 – 180 – 150 грамів моркви;
 – 50 грамів стебла селери;
 – 30 – 40 грамів білого вина;
 – сіль;
 – перець чорний та духмяний;
 – 50 грамів вершкового масла;
 – свіжа шавлія;
 – тим’ян;
 – часник.

Приготування:

  • Овочі наріжте середнім кубиком, обсмажте спочатку моркву, потім додайте цибулю. Далі обсмажуйте селеру і під кінець часник.
  • Додайте курячу печінку просто зверху, дайте їх трішеки полежати – підсмажитись. Тоді влийте біле вино, накрийте кришкою і тушкуйте періодично помішуючи на маленькому вогні 20 хвилин.
  • Присмачте все сіллю, додайте шавлію і перець до смаку. Тушкуйте овочі та печінку ще 5 хвилин без кришки. Додайте вершкове масло і ним "затягніть" соус.

Окремо готуємо поленту Таранья. Для неї нам потрібно:

Інгредієнти:
 – 50/50 кукурудзяна крупа і гречана (70 грамів крупи);
 – 340 грамів молока;
 – сіль;
 – 15 грамів вершкового масла;
 – 20 грамів сиру пармезан.

Приготування:

  • Гречану кашу трішки подрібніть в блендері.
  • Молоко доведіть до кипіння. Постійно помішуючи додайте крупу.
  • Проваріть все на малому вогні 12 – 15 хвилин. Крупа буде трішки ще альденте. Додайте вершкове масло та зніміть кашу з вогню.
  • Вмішайте в неї пармезан та подавайте до столу з печінкою.

Смачного!