У спекотні літні дні не хочеться їсти гарячих страв, а от прохолодна окрошка – в самий раз!
Читайте також Швидкі закуски з маринованої курятини: філе на шпажках, апетитні крильця, рол із шашликом
Відома українська телеведуча, акторка та мама чудових діточок – Лілія Ребрик запропонувала шанувальникам приготувати смачну та холодну страву – окрошку за її простим рецептом.
Рецепт окрошки
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4 – 5
- Калорійність на 100 грамів: 89 ккал
- Відваріть картоплю у мундирах у підсоленій воді. Охолодіть її та обережно зніміть шкірку. Наріжте картоплю кубиками та відправте в холодильник.
- Дрібними кубиками наріжте гірки і теж відправте в холодильник охолоджуватися.
- Зелену цибулю перетріть з сіллю та залишіть настоюватися.
- Відварені курячі яйця наріжте кубиками та відправте в холодильник до решти інгредієнтів.
- Помийте редиску, відріжте хвостики й наріжте кружечками.
- Змішайте картоплю, редиску, зелену цибулю, огірки, яйця та сіль.
- Залийте інгредієнти кефіром та перемішайте.
- Розлийте окрошку по тарілках.
- Для декору окрошки заморозьте кубики льоду з кропом. Викладіть їх у тарілку та подавайте до столу. Смачного!