Оладки – чудовий варіант для сніданку, обіду чи вечері. Якщо їх приготувати на спеціальній дитячій сковорідці зі смайликами, ваш малюк точно не відмовиться від такого смаколика.

Читайте також Курячий чупа-чупс: рецепт з гомілок на грилі

В тісто до оладок можна додавати нарізані довільними шматочками або кубиками яблука, сухофрукти, горішки або спеції: корицю, какао, куркуму. Якщо говорити про презентацію оладок, подавайте їх зі сметаною, домашнім джемом чи варенням або згущеним молоком. А ще діти полюбляють з розтопленим шоколадом чи карамеллю.

Щоб не переборщити з цукром у страві надайте перевагу свіжим сезонним фруктам, які відмінно доповнять вашу композицію на тарілці.

Український шеф-кухар та головний шеф ресторану "Аляска", Микола Люлько пропонує приготувати оладки на кефірі, щоб вони вийшли пухкими за консистенцією.

Рецепт оладок на кефірі

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  1. У великій мисці з'єднайте кефір з яйцями, сіллю та цукром. Ретельно збийте цю масу до однорідної консистенції. Кефір обов'язково повинен бути теплим. Його можна розігріти у мікрохвильовці.
  1. Невеликими частинами додавайте до суміші борошно та одразу помішуйте, щоб не було грудочок.
  1. Додайте до тіста на оладки соду, перемішайте та зачекайте 10 – 15 хвилин, щоб вона активізувалася.
  1. Розігрійте сковорідку з антипригарним покриттям. Якщо у вас інша сковорідка, збризніть її олією та обсмажуйте оладки з обох сторін до рум'яної скоринки.

Смачного!

Щоб здивувати вашу малечу, приготуйте оладки на спеціальній сковорідці з вирізьбленими гримасами, мордочками чи мультяшними героями. Також підійдуть фігурні сковорідки у вигляді серця. Рясно полийте страву улюбленим варенням з полуниці чи вишні, або розтопленим чорним шоколадом.Так ваш малюк точно скуштує їх та ще й попросить добавки!