Пишні мов хмаринки – оладки з яблук до сніданку чи на перекус від Клопотенка

5 жовтня 2023, 10:29
Читать новость на русском

Яблучні оладки чудовий варіант для сніданку чи перекусу, також їх можна готувати на обід і подавати зі сметаною. Ми пропонуємо спробувати оладки на кефірі.

Оладки здавна готували наші бабусі, адже вони надзвичайно прості та легкі у приготуванні. З додаванням яблук оладки перетворюються на смачний десерт, а якщо ще додати домашнього варення – смакота.

Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці

Рецепт яблучних оладок на кефірі

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 2 яйця;
 – 250 грамів кефіру 2,5%;
 – 160 грамів борошна;
 – 100 грамів цукру;
 – 1 чайна ложка розпушувача;
 – дрібка солі;
 – 3 яблука;
 – 100 – 150 грамів соняшникової олії для смаження;
 – родзинки для подачі.

Приготування:

  • Для приготування тіста на оладки змішайте просіяне борошно, розпушувач, сіль, цукор та вибийте яйця. Вливаємо кефір та вінчиком замішуємо все в однорідну густу масу. Важливо аби тісто було без грудочок.
  • Миємо яблука, натираємо на грубу тертку або нарізаємо довільними шматочками. Якщо шкірка у яблук тверда – зніміть її. Перемішуємо яблука з тістом, щоб фрукти рівномірно розподілилися.
  • Розігріваємо сковорідку з олією та викладаємо оладки. Обсмажуємо по 1 хвилині з кожного боку. Щоб видалити зайвий жир, перекладайте оладки на паперовий рушник.
  • Подавайте страву з родзинками та домашньою сметаною.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати корисні цукерки в шоколаді.