Як приготувати оладки на кефірі: домашній рецепт

3 березня 2021, 18:35
Читать новость на русском

На Масницю готують не тільки млинці. Smachno news підготували для вас рецепт оладок на кефірі, які легко і швидко готуються.

Смачні оладки на кефірі виходять ароматними й ніжними. Їх можна подавати на десерт, до сніданку зі сметаною, згущеним молоком, медом або варенням, свіжими ягодами та фруктами.

Читайте також Три начинки для млинців: рецепти від Тані Литвинової

Рецепт оладок

Інгредієнти:
– 250 грамів борошна;
– 250 мілілітрів кефіру;
– 3 столові ложки рослинної олії;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 чайна ложка цукрової пудри;
– 1 яйце;
– 1/2 чайної ложки соди;
– ванільний цукор;
– 20 грамів вершкового масла 82%;
– сметана (або згущене молоко);
– сіль.

Оладки на кефірі/ Фото freepik.com

  1. Для приготування млинців у мисці з'єднайте кефір з яйцем, ретельно перемішайте. Далі – додайте сіль, цукор, ванільний цукор, соду, перемішайте.
  2. Ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок, додайте у тісто, перемішайте до однорідної консистенції. Накрийте харчовою плівкою і залиште тісто на 20 хвилин.
  3. На розігріту пательню вилийте олію, викладіть столовою ложкою тісто, обсмажте млинці з двох сторін декілька хвилин до рум'яної скоринки.
  4. Викладіть на тарілку, змастіть вершковим маслом, задекоруйте цукровою пудрою. Подавайте зі сметаною. Смачного!