Як приготувати олександрійське тісто для паски: рецепт

9 квітня 2021, 21:56
Читать новость на русском

Пора починати готуватись до Великодня! Якщо у вас ще не має "вашого" рецепта святкової пасочки, ми підготували для вас відмінний варіант випічки.

Якщо любите солодку паску – цей рецепт саме для вас. Александрійське тісто завжди заготовлюється з вечора, а з ранку можна переходити до випікання.

Читайте також Святкова паска з родзинками та цедрою від Дарії Цвєк: смачні Великодні рецепти

Замість родзинок в пасочку можна додати горішки, курагу або чорнослив, все залежить від вашого смаку.

З цього рецепту у вас вийде багато смачних пасочок, якщо вам потрібно менше – розділіть інгредієнти на половину.

Олександрійська паска: покроковий рецепт

Інгредієнти:
– 1 л молока;
– 1 кг цукру;
– 150 г дріжджів;
– 500 г вершкового масла;
– 10 яєць;
– 3 яєчні жовтки;
– 2,5 кг борошна;
– 2 ст. л коньяку;
– 2 – 3 пакетики ванільного цукру;
– 1 ч. л солі;
– 200 г родзинок.
  1. Яйця ретельно змішайте з цукром, злегка збийте їх вінчиком, але не сильно.
  2. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно розм'якло. Розчиніть вершкове масло в теплому молоці з дріжджами.
  3. Змішайте яєчну масу з молочною та залишіть в теплому місці на 8 – 12 годин.
  4. Через відведені години додаємо до тіста сіль, розпарені родзинки, ванільний цукор, коньяк та близько 2,5 кілограмів просіяного борошна. Замісіть тісто змочуючи руки в рослинній олії. У вас повинно вийти м'яке, еластичне та в'язке тісто, але не збите.
  5. Залишіть тісто на 60 – 90 хвилин відпочити та підрости вдвічі.
  6. Розкладіть готове тісто у заздалегідь підготовані форми для випікання. Заповніть форми на 1/3 та залишаємо ще раз трішки піднятися. Змастіть їх жовтками.
  7. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пасочки протягом 30 – 40 хвилин. Смачного!