Якщо любите солодку паску – цей рецепт саме для вас. Александрійське тісто завжди заготовлюється з вечора, а з ранку можна переходити до випікання.
Читайте також Святкова паска з родзинками та цедрою від Дарії Цвєк: смачні Великодні рецепти
Замість родзинок в пасочку можна додати горішки, курагу або чорнослив, все залежить від вашого смаку.
З цього рецепту у вас вийде багато смачних пасочок, якщо вам потрібно менше – розділіть інгредієнти на половину.
Олександрійська паска: покроковий рецепт
- Яйця ретельно змішайте з цукром, злегка збийте їх вінчиком, але не сильно.
- Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно розм'якло. Розчиніть вершкове масло в теплому молоці з дріжджами.
- Змішайте яєчну масу з молочною та залишіть в теплому місці на 8 – 12 годин.
- Через відведені години додаємо до тіста сіль, розпарені родзинки, ванільний цукор, коньяк та близько 2,5 кілограмів просіяного борошна. Замісіть тісто змочуючи руки в рослинній олії. У вас повинно вийти м'яке, еластичне та в'язке тісто, але не збите.
- Залишіть тісто на 60 – 90 хвилин відпочити та підрости вдвічі.
- Розкладіть готове тісто у заздалегідь підготовані форми для випікання. Заповніть форми на 1/3 та залишаємо ще раз трішки піднятися. Змастіть їх жовтками.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пасочки протягом 30 – 40 хвилин. Смачного!