Дарія Цвєк – авторка культової кулінарної книжки "Солодке печиво" котра повинна бути у кожної господині. Рецепти української кулінарки відомі в цілому світі, адже вона була справжньою майстринею!
Читайте також Як приготувати глазур на паску з білків: домашній рецепт на Великдень
Ми підготували для вас оригінальний рецепт святкової бабки, або паски від Дарії Цвєк. До речі, паска буде в міру солодкою, адже авторка додала тільки 200 грамів цукру. Гайда готувати разом!
Рецепт святкової бабки від Дарії Цвєк
- Свіжі дріжджі розведіть у теплому молоці, але не гарячому. Додайте 1 столову ложку цукру та 3 столові ложки борошна і перемішайте. Накрийте миску з опарою шаром харчової плівки та залишіть в теплому місці без протягів.
- Коли опара почне бродити перелийте її до просіяного борошна.
- Розітріть жовтки з рештою цукру, посоліть.
- З'єднайте яєчну масу з борошном та опарою й замісіть тісто. Замішувати тісто потрібно доти, доки не почнуть з'являтися повітряні пухирці.
- Розтопіть вершкове масло та влийте до тіста. Знову ретельно замісіть тісто, щоб воно увібрало все масло.
- Попередньо замочені родзинки та цедру лимона додайте в тісто та вимішайте його до однорідної консистенції.
- Накрийте тісто на паску шаром харчової плівки, закутайте щільно в рушник та поставте в тепле місце підростати.
- Коли тісто збільшиться в об'ємі вдвоє викладіть його у форму для паски, дно якої застеліть промащеним пергаментом. Заповніть форму для випікання на 1/3 і залишіть в теплому місці, щоб підійшло вдруге.
- Коли форма заповниться тістом, змастіть верх тіста яйцем і випікайте в гарячій духовці (190 – 200 градусів) протягом 45 хвилин.
- Готову паску вийміть з форми, залишіть охолоджуватися під рушником. Смачного!