До речі, омлет можна готувати не тільки на ранковий прийом їжі, він чудово смакує й на легку вечерю або з салатом на обід.

Читайте також Ресторанна страва за кілька хвилин: чому варто скуштувати Курочку су-від від ТМ "Наша Ряба"

Омлет з картоплею, помідорами та сиром

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 4

омлет
Омлет до сніданку / Фото 1000 меню

  1. Ретельно збийте яйця вінчиком, додайте солі на ваш смак.
  2. Наріжте варену картоплю шматочками.
  3. Помідор наріжте кубиками та відправте разом з картоплею до яєчної маси.
  4. Дрібно наріжте зелену цибулю.
  5. Відправте цибулю та натертий сир до яєчної маси. Перемішайте всі інгредієнти та вилийте на сковорідку з олією.
  6. Накрийте сковорідку кришкою та готуйте 5 хвилин. Переверніть омлет за допомогою кришки та готуйте ще кілька хвилин. Смачного!

Омлет у формах з курятиною, помідорами та грибами

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 4

омлет
Омлет у формі / Фото 1000 меню

  1. Наріжте невеликими шматочками курячу шинку, помідори та печериці.
  2. Сир натріть на грубій тертці, а зелень – дрібно насічіть ножем.
  3. До яєць влийте молоко, додайте спецій та ретельно перемішайте.
  4. У керамічні формочки викладіть нарізану начинку, після вилийте яєчну суміш та посипте зверху сиром.
  5. Випікайте омлет у формах в розігрітій духовці до 200 градусів близько 25 хвилин. Смачного!

Омлет з лисичками та часником

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 4

омлет
Омлет з лисичками / Фото Гастроном

  1. Перед початком приготування розігрійте духовку до 250 градусів.
  2. Гриби ретельно помийте водою, просушіть на шарі паперового рушника.
  3. Часник почистіть від лушпиння, дрібно наріжте його ножем.
  4. Половину вершкового масла та оливкової олії з'єднайте на сковорідці. Обсмажте лисички на сильному вогні 3 – 4 хвилини.
  5. Вичавіть сік з лимона до грибів. Додайте спецій на ваш смак.
  6. Перемішайте гриби та зніміть з вогню.
  7. У окремій сковорідці, яку можна ставити в духовку, або у скляній формі з'єднайте решту масла та олії.
  8. Яйця збийте та з'єднайте з половиною грибів. Викладіть масу в форму та відправте в духовку. Готуйте омлет доки він не схопиться по краях, але всередині ще залишатиметься рідкуватим.
  9. Викладіть решту грибів на омлет та запікайте в духовці ще 2 -3 хвилини. Смачного!

Рулет зі спаржевої квасолі та плавленого сиру

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 4

омлет
Омлет з плавленим сиром / Фото Весела корівка

  1. У мисці збийте яйця, молоко та спеції.
  2. Розігрійте сковорідку з олією та вилийте яєчну масу. Обсмажте омлет з двох боків.
  3. Зелену квасолю обсмажте на іншій сковорідці з вершковим маслом.
  4. Плавлений сир наріжте кубиками.
  5. Розгорніть шар харчової плівки. Викладіть зверху омлет, начинку: плавлений сир та квасолю.
  6. Загорніть омлет у рулет, зніміть плівку та наріжте страву на шматки. Смачного!

Омлет з печерицями та зеленню

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 4

омлет
Омлет з грибами / Фото Апетитто

  1. Ретельно помийте гриби. Наріжте їх тонкими скибочками.
  2. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній гриби до напівготовності.
  3. У окремій мисочці збийте яйця з молоком та спеціями.
  4. Залийте гриби яєчною сумішшю та готуйте страву на маленькому вогні.
  5. За допомогою кухонної лопатки акуратно складіть омлет навпіл і подавайте, посипавши свіжою зеленню. Смачного!

Омлет з беконом та сиром

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4

омлет
Омлет в беконі / Фото Борк

  1. Бланшуйте шпинат на сковорідці. Перекладіть на тарілку.
  2. Бекон обсмажте на чистій сковорідці до рум'яної скоринки.
  3. Збийте яйце з молоком. Обсмажте омлет на сковорідці з жиром бекону.
  4. Перекладіть готовий омлет на шар паперового рушника, щоб позбутися зайвого жиру.
  5. Зверху викладіть сир, скибочки бекону, шпинат.
  6. Закрутіть у вигляді рулету і подавайте на тарілці до столу. Смачного!

Омлет зі шпинатом та сулугуні

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4

омлет
Омлет з сулугуні / Фото Челенджер

  1. Наріжте ріпчасту цибулю дрібними кубиками. Часник вичавіть через прес.
  2. Обсмажте їх на розігрітій сковорідці з олією до напівготовності.
  3. Додайте до засмажки помитий шпинат та припустіть 2 – 3 хвилини.
  4. Збийте яйця та посоліть. Залийте цією масою шпинат.
  5. Посипте омлет дрібно насіченою петрушкою та посипте шматочками сулугуні.
  6. Накрийте омлет кришкою та готуйте доки сир не розплавиться. Смачного!