"Зебру" приготує навіть початківець, адже особливі кулінарні навички тут не знадобляться. Пиріг чудово смакує просто з кавою або чаєм.

Читайте також Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака

Особливо "Зебра" подобається діткам. Тож до роботи!

Рецепт пирога "Зебра"

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 6


Пиріг Зебра / Фото На обід

Приготування:

  1. У глибокій мисці збийте яйця з цукром до однорідної біли піни.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Додайте до яєчної суміші борошно, соду та розтоплене вершкове масло. Влийте сметану та перемішайте тісто до однорідної консистенції. Можна скористатися міксером.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Розділіть тісто на дві рівні частини. В одну додайте 2 столові ложки борошна, а до іншої – какао.
  1. Ретельно перемішайте тісто, щоб воно було за консистенцією як густа сметана.
  1. У форму діаметром 26 – 28 сантиметрів, попередньо змащену вершковим маслом, вилийте в центр спочатку світле тісто, далі темне. Чергуйте їх доки воно не закінчиться.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Випікайте пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.
  1. Якщо пиріг не пропікся по центру, накрийте його фольгою й випікайте ще 10 – 15 хвилин при температурі 180 градусів.
  1. Готовий пиріг наріжте й подавайте до столу.

Смачного!