Оселедець під шубою: святковий рецепт від Тані Литвинової
29 грудня 2020,
14:38
Читать новость на русском
Кулінарна експертка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова пропонує приготувати смачний пісний салат – оселедець під шубою, який сподобається усім та стане чудовим доповненням до новорічного меню.
Тетяна Литвинова опублікувала в інстаграм рецепт пісного салату – оселедець під шубою, який сподобається усім.
Читайте також Салати з буряка та червоної капусти: святкові рецепти
Оселедець під шубою
Інгредієнти:– оселедець;
– 150 г буряка;
– 250 г моркви;
– 250 г картоплі;
– 2-3 пера цибулі зеленої;
– агар-агар;
– 1 ст. л води.Інгредієнти для майонезу:
– 150 мл рідини з під консервованого горошку;
– олія соняшникова;
– 1 ч. л гірчиці;
– 0,5 ч. л меду;
– 1 ст. л соку лимона;
– 0,5 ч. л солі;
– 0,5 ч.л перцю;
– 1 шт. авокадо.
- Помийте, очистіть оселедець від шкірки, кісточок, наріжте скибочками.
- Розігрійте духовку при температурі 180-200 градусів. Ретельно помийте буряк, моркву, картоплю, очистіть від шкірки, загорніть у фольгу та відправте запікатись у духовку до готовності. Очистіть овочі, натріть на грубій тертці.
- У каструлі з водою, змішайте буряк з агар-агаром, перемішайте, доведіть до кипіння. Викладіть буряк у форму та відправте у холодильник.
- Помийте цибулю, наріжте соломкою, додайте до оселедця, перемішайте.
- Для приготування майонезу очистіть авокадо від шкірки, кісточки. Змішайте рідину з-під консервованого горошку у блендері, додайте олію, сік лимона, мед, гірчицю, авокадо перемішайте.
- У форму викладіть шарами – картоплю, моркву, буряк, оселедець, кожен шар змастіть майонезом. Відправте у холодильник на 2 години. Перед подачею викладіть на тарілку, задекоруйте майонезом. Смачного!
Рецепт пісного салату – оселедець під шубою від Тані Литвинової у відео: