Рецепти закусок з оселедця відмінно підійдуть до святкового столу, адже вони легкі у приготуванні та надзвичайно смачні.
Читайте також Рецепт новорічних шоколадних капкейків з лікером Baileys від Лізи Глінської
Форшмак
Як приготувати форшмак
- Заздалегідь відваріть яйця до готовності у підсоленій воді. Почистіть від шкарлупи та наріжте шматочками.
- Оселедець наріжте маленькими шматочками, яблуко почистіть від шкірки та натріть на дрібній тертці.
- Замочіть м'якоть батона у воді та відіжміть.
- Змішайте всі інгредієнти, заправте спеціями, лимонним соком та олією й перемішайте до однорідної маси.
- Викладіть готовий форшмак на шматочки чорного хліба або в салатницю та подавайте до столу.
Картопляні кошики з оселедцем
Фарширована картопля з оселедцем
- Ретельно помийте картоплю, розріжте її на дві половинки, викладіть їх на деко вкрите пергаментом та змастіть олією та спеціями. Запікайте половинки картоплі до готовності у розігрітій духовці до 180 градусів близько 35-40 хвилин.
- Готову картоплю охолодіть при кімнатній температурі.
- Обережно, за допомогою ложки вийміть серединку з картоплі та дрібно наріжте.
- Оселедець наріжте маленькими шматочками та з'єднайте з картоплею, заправте дрібно нарізаним кропом та 1 ст. л олії. Перемішайте начинку та додайте спецій.
- Начиніть картоплю готовою масою з оселедця та одразу подавайте до столу.
Тарталетки з мусом оселедця з домашнім сиром
Смачний рецепт з оселедця
- Відваріть курячі яйця до готовності в підсоленій воді, охолодіть та почистіть від шкарлупи. Розділіть яйця на білок та жовток.
- 4/5 оселедця, домашній сир пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері, додайте жовтки та сметану – перемішайте. Викладіть в тарталетки отриманий мус.
- 1/5 оселедця наріжте шматочками та викладіть зверху на мус, задекоруйте кропом. Смачного!