Рецепти закусок з оселедця відмінно підійдуть до святкового столу, адже вони легкі у приготуванні та надзвичайно смачні.

Читайте також Рецепт новорічних шоколадних капкейків з лікером Baileys від Лізи Глінської

Форшмак

Як приготувати форшмак

  1. Заздалегідь відваріть яйця до готовності у підсоленій воді. Почистіть від шкарлупи та наріжте шматочками.
  2. Оселедець наріжте маленькими шматочками, яблуко почистіть від шкірки та натріть на дрібній тертці.
  3. Замочіть м'якоть батона у воді та відіжміть.
  4. Змішайте всі інгредієнти, заправте спеціями, лимонним соком та олією й перемішайте до однорідної маси.
  5. Викладіть готовий форшмак на шматочки чорного хліба або в салатницю та подавайте до столу.

Картопляні кошики з оселедцем

Фарширована картопля з оселедцем

  1. Ретельно помийте картоплю, розріжте її на дві половинки, викладіть їх на деко вкрите пергаментом та змастіть олією та спеціями. Запікайте половинки картоплі до готовності у розігрітій духовці до 180 градусів близько 35-40 хвилин.
  2. Готову картоплю охолодіть при кімнатній температурі.
  3. Обережно, за допомогою ложки вийміть серединку з картоплі та дрібно наріжте.
  4. Оселедець наріжте маленькими шматочками та з'єднайте з картоплею, заправте дрібно нарізаним кропом та 1 ст. л олії. Перемішайте начинку та додайте спецій.
  5. Начиніть картоплю готовою масою з оселедця та одразу подавайте до столу.

Тарталетки з мусом оселедця з домашнім сиром

Смачний рецепт з оселедця

  1. Відваріть курячі яйця до готовності в підсоленій воді, охолодіть та почистіть від шкарлупи. Розділіть яйця на білок та жовток.
  2. 4/5 оселедця, домашній сир пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері, додайте жовтки та сметану – перемішайте. Викладіть в тарталетки отриманий мус.
  3. 1/5 оселедця наріжте шматочками та викладіть зверху на мус, задекоруйте кропом. Смачного!