Українська кондитерка Єлизавета Глінська поділилась своїм рецептом приготування шоколадних капкейків із додаванням секретного інгредієнта на своїй сторінці в інстаграм.

Читайте також Печиво з передбаченнями на Новий рік – святковий рецепт

Все, що вам потрібно для капкейків – чітко виконувати інструкцію приготування та трішки любові!

Як приготувати тісто на капкейки

  1. Розігрійте духовку до 170 градусів з режимом конвекція.
  2. Шоколад та вершкове масло розтопіть у мікрохвильовці або на паровій бані до однорідної консистенції.
  3. У чаші комбайна змішуємо яйця, цукор та сметану – збийте до однорідної маси. Влийте шоколадну масу та знову перемішайте до однорідності.
  4. В окремій мисці змішуємо борошно, соду, какао та розпушувач, та через сито додайте сухі інгредієнти до шоколадної маси – вимішайте тісто.
  5. Воду нагрійте до окропу та влийте до шоколадного тіста – перемішуйте до однорідності.
  6. Перекладіть тісто на капкейк в кондитерський мішок.
  7. Підготуйте паперові форми для капкейків та зафіксуйте їх у металевих, щоб при випіканні вони зберегли свою форму.
  8. Заповніть паперові форми тістом до половини та випікайте 15-18 хвилин.

Як приготувати начинку

  1. Замочіть желатин водою та поставте набухати.
  2. Прогрійте вершки в мікрохвильовці, але не доводьте до кипіння.
  3. Для приготування сухої карамелі візьміть каструлю з товстим дном, розтопіть в ній цукор до коричневого кольору. Влийте гарячі вершки – перемішайте, додайте лікер та вершкове масло – знову перемішайте. Варіть карамель ще 3-4 хвилини на середньому вогні.
  4. Додайте желатин та перебийте блендером. Накрийте готову карамель харчовою плівкою вконтакт та охолодіть, відправте карамель в холодильник на 6-8 годин.

Як приготувати ганаш для капкейків

  1. Відправте першу частину вершків у миску, з'єднайте з молочним шоколадом та прогрійте до однорідної маси в мікрохвильовці або на паровій бані.
  2. Перебийте готову масу ручним блендером, додайте лікер та другу частину вершків – знову перебийте блендером до 1 хвилини. Накрийте харчовою плівкою вконтакт та відправте в холодильник на 24 години.
  3. Збийте шоколадний ганаш до стійкої піни в кухонному комбайні. Перекладіть ганаш в кондитерський мішок з насадкою закрита зірка.
  4. Карамель для начинки капкейків теж перекладіть в кондитерський мішок.
  5. Другою стороною насадки виріжте серединку капкейка. У ямку, що утворилась заповніть карамеллю, та задекоруйте кремом зверху. Посипте какао. Смачного!

Відео покрокового приготування капкейків: