Українська кондитерка Єлизавета Глінська поділилась своїм рецептом приготування шоколадних капкейків із додаванням секретного інгредієнта на своїй сторінці в інстаграм.
Читайте також Печиво з передбаченнями на Новий рік – святковий рецепт
Все, що вам потрібно для капкейків – чітко виконувати інструкцію приготування та трішки любові!
Як приготувати тісто на капкейки
- Розігрійте духовку до 170 градусів з режимом конвекція.
 - Шоколад та вершкове масло розтопіть у мікрохвильовці або на паровій бані до однорідної консистенції.
 - У чаші комбайна змішуємо яйця, цукор та сметану – збийте до однорідної маси. Влийте шоколадну масу та знову перемішайте до однорідності.
 - В окремій мисці змішуємо борошно, соду, какао та розпушувач, та через сито додайте сухі інгредієнти до шоколадної маси – вимішайте тісто.
 - Воду нагрійте до окропу та влийте до шоколадного тіста – перемішуйте до однорідності.
 - Перекладіть тісто на капкейк в кондитерський мішок.
 - Підготуйте паперові форми для капкейків та зафіксуйте їх у металевих, щоб при випіканні вони зберегли свою форму.
 - Заповніть паперові форми тістом до половини та випікайте 15-18 хвилин.
 
Як приготувати начинку
- Замочіть желатин водою та поставте набухати.
 - Прогрійте вершки в мікрохвильовці, але не доводьте до кипіння.
 - Для приготування сухої карамелі візьміть каструлю з товстим дном, розтопіть в ній цукор до коричневого кольору. Влийте гарячі вершки – перемішайте, додайте лікер та вершкове масло – знову перемішайте. Варіть карамель ще 3-4 хвилини на середньому вогні.
 - Додайте желатин та перебийте блендером. Накрийте готову карамель харчовою плівкою вконтакт та охолодіть, відправте карамель в холодильник на 6-8 годин.
 
Як приготувати ганаш для капкейків
- Відправте першу частину вершків у миску, з'єднайте з молочним шоколадом та прогрійте до однорідної маси в мікрохвильовці або на паровій бані.
 - Перебийте готову масу ручним блендером, додайте лікер та другу частину вершків – знову перебийте блендером до 1 хвилини. Накрийте харчовою плівкою вконтакт та відправте в холодильник на 24 години.
 - Збийте шоколадний ганаш до стійкої піни в кухонному комбайні. Перекладіть ганаш в кондитерський мішок з насадкою закрита зірка.
 - Карамель для начинки капкейків теж перекладіть в кондитерський мішок.
 - Другою стороною насадки виріжте серединку капкейка. У ямку, що утворилась заповніть карамеллю, та задекоруйте кремом зверху. Посипте какао. Смачного!
 
Відео покрокового приготування капкейків:


