Смачні страви з оселедцем: рецепти святкових закусок
14 грудня 2020,
18:13
Читать новость на русском
Нереально смачні рецепти закусок з оселедцем на будь-який смак: з домашнім сиром, з яблуком та з картоплею. Детальна інструкція приготування святкових закусок – далі у матеріалі SmachnoNews.
Рецепти закусок з оселедця відмінно підійдуть до святкового столу, адже вони легкі у приготуванні та надзвичайно смачні.
Читайте також Рецепт новорічних шоколадних капкейків з лікером Baileys від Лізи Глінської
Форшмак
Як приготувати форшмак
Інгредієнти:– 400 г оселедця;
– 1 яблуко;
– 100 г батона;
– 1 цибулина;
– 2 яйця;
– 1 ст. л олії;
– 2 ст. л води;
– 1 ч. л лимонного соку.
- Заздалегідь відваріть яйця до готовності у підсоленій воді. Почистіть від шкарлупи та наріжте шматочками.
- Оселедець наріжте маленькими шматочками, яблуко почистіть від шкірки та натріть на дрібній тертці.
- Замочіть м'якоть батона у воді та відіжміть.
- Змішайте всі інгредієнти, заправте спеціями, лимонним соком та олією й перемішайте до однорідної маси.
- Викладіть готовий форшмак на шматочки чорного хліба або в салатницю та подавайте до столу.
Картопляні кошики з оселедцем
– 300 г оселедця;
– 10 картоплин;
– 20 г кропу;
– 2 ст. л олії;
– сіль, мелений перець чорний.
- Ретельно помийте картоплю, розріжте її на дві половинки, викладіть їх на деко вкрите пергаментом та змастіть олією та спеціями. Запікайте половинки картоплі до готовності у розігрітій духовці до 180 градусів близько 35-40 хвилин.
- Готову картоплю охолодіть при кімнатній температурі.
- Обережно, за допомогою ложки вийміть серединку з картоплі та дрібно наріжте.
- Оселедець наріжте маленькими шматочками та з'єднайте з картоплею, заправте дрібно нарізаним кропом та 1 ст. л олії. Перемішайте начинку та додайте спецій.
- Начиніть картоплю готовою масою з оселедця та одразу подавайте до столу.
Тарталетки з мусом оселедця з домашнім сиром
Смачний рецепт з оселедця
Інгредієнти:– 200 г оселедця;
– 200 г домашнього сиру;
– 2 яйця;
– 3 ст. л сметани;
– кріп;
– тарталетки.
- Відваріть курячі яйця до готовності в підсоленій воді, охолодіть та почистіть від шкарлупи. Розділіть яйця на білок та жовток.
- 4/5 оселедця, домашній сир пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері, додайте жовтки та сметану – перемішайте. Викладіть в тарталетки отриманий мус.
- 1/5 оселедця наріжте шматочками та викладіть зверху на мус, задекоруйте кропом. Смачного!