Смачні страви з оселедцем: рецепти святкових закусок

14 грудня 2020, 18:13
Читать новость на русском

Нереально смачні рецепти закусок з оселедцем на будь-який смак: з домашнім сиром, з яблуком та з картоплею. Детальна інструкція приготування святкових закусок – далі у матеріалі SmachnoNews.

Рецепти закусок з оселедця відмінно підійдуть до святкового столу, адже вони легкі у приготуванні та надзвичайно смачні.

Читайте також Рецепт новорічних шоколадних капкейків з лікером Baileys від Лізи Глінської

Форшмак

Як приготувати форшмак

Інгредієнти:
– 400 г оселедця;
– 1 яблуко;
– 100 г батона;
– 1 цибулина;
– 2 яйця;
– 1 ст. л олії;
– 2 ст. л води;
– 1 ч. л лимонного соку.
  1. Заздалегідь відваріть яйця до готовності у підсоленій воді. Почистіть від шкарлупи та наріжте шматочками.
  2. Оселедець наріжте маленькими шматочками, яблуко почистіть від шкірки та натріть на дрібній тертці.
  3. Замочіть м'якоть батона у воді та відіжміть.
  4. Змішайте всі інгредієнти, заправте спеціями, лимонним соком та олією й перемішайте до однорідної маси.
  5. Викладіть готовий форшмак на шматочки чорного хліба або в салатницю та подавайте до столу.

Картопляні кошики з оселедцем

Фарширована картопля з оселедцем

Інгредієнти:
– 300 г оселедця;
– 10 картоплин;
– 20 г кропу;
– 2 ст. л олії;
– сіль, мелений перець чорний.
  1. Ретельно помийте картоплю, розріжте її на дві половинки, викладіть їх на деко вкрите пергаментом та змастіть олією та спеціями. Запікайте половинки картоплі до готовності у розігрітій духовці до 180 градусів близько 35-40 хвилин.
  2. Готову картоплю охолодіть при кімнатній температурі.
  3. Обережно, за допомогою ложки вийміть серединку з картоплі та дрібно наріжте.
  4. Оселедець наріжте маленькими шматочками та з'єднайте з картоплею, заправте дрібно нарізаним кропом та 1 ст. л олії. Перемішайте начинку та додайте спецій.
  5. Начиніть картоплю готовою масою з оселедця та одразу подавайте до столу.

Тарталетки з мусом оселедця з домашнім сиром

Смачний рецепт з оселедця

Інгредієнти:
– 200 г оселедця;
– 200 г домашнього сиру;
– 2 яйця;
– 3 ст. л сметани;
– кріп;
– тарталетки.
  1. Відваріть курячі яйця до готовності в підсоленій воді, охолодіть та почистіть від шкарлупи. Розділіть яйця на білок та жовток.
  2. 4/5 оселедця, домашній сир пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері, додайте жовтки та сметану – перемішайте. Викладіть в тарталетки отриманий мус.
  3. 1/5 оселедця наріжте шматочками та викладіть зверху на мус, задекоруйте кропом. Смачного!