Пряний осінній пиріг із грушами: домашня випічка від Лізи Глінської

22 листопада 2021, 19:32
Читать новость на русском

Якщо ви шукаєте смачний рецепт осінньої випічки – пиріг з грушею те, що вам потрібно. Завдяки пухкому тісту, відвареним у вині грушами та соусу з прянощами ви на мить перенесетеся у невеличку кондитерську десь в Парижі, або Відні.

Пиріг із грушами у вині легко готується та не потребує особливих навичок в кулінарії. Він чудово підійде для святкового та буденного столу, а зовнішній вигляд випічки викличе у вас естетичне задоволення.

Читайте також Як смачно приготувати мітболи: три рецепти для ситного обіду

Рецепт пирога з грушами

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 6


Пиріг із грушею / Скриншот із відео

Інгредієнти:
 – 10 – 11 груш;
 – 750 мілілітрів червоного вина;
 – 100 грамів цукру;
 – мікс прянощів (кориця, гвоздика, бадьян, кардамон).

Приготування:

  1. Ретельно почистіть груші від шкірки. Обов'язково залишіть у фруктів хвостики.


Приготування пирога / Скриншот із відео

  1. Перекладіть груші в каструлю хвостиком до верху та посипте цукром.


Приготування пирога / Скриншот із відео

  1. Додайте мікс прянощів та залийте все вином.


Приготування пирога / Скриншот із відео

  1. Варіть груші в вині протягом 25 – 30 хвилин на повільному вогні.
  1. Дістаньте груші з каструлі.


Приготування пирога / Скриншот із відео

  1. Винний сироп варіть ще 15 – 20 хвилин на повільному вогні.
Інгредієнти для кексового бісквіта:
 – 200 грамів вершкового масла;
 – 200 г цукрової пудри;
 – 200 грамів сирих курячих яєць;
 – 250 грамів борошна;
 – 8 грамів розпушувача для тіста.

Приготування:

  1. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно зм'якло.
  1. У глибокому посуді розітріть масло вінчиком до консистенції помадки.
  1. Додайте цукрову пудру та перемішайте.


Приготування пирога / Скриншот із відео

  1. Далі вибийте яйця та знову перемішайте.
  1. Окремо змішайте борошно та розпушувач. Невеликими порціями додайте до масляної маси та вимішайте тісто.


Приготування пирога / Скриншот із відео

  1. Підготуйте для випікання круглу форму діаметром 26 сантиметрів. Змастіть її вершковим масло та посипте тонким шаром борошна.
  1. Перекладіть тісто в форму та трішки розрівняйте.


Приготування пирога / Скриншот із відео

  1. Зверху викладіть грушу у вині так, щоб тісто доторкалося до фруктів.


Приготування пирога / Скриншот із відео

  1. Хвостики обов'язково загорніть у шар фольги, щоб не пригоріли під час випікання.


Приготування пирога / Скриншот із відео

  1. Розігрійте духовку до 165 градусів та випікайте пиріг 30 – 35 хвилин.


Приготування пирога / Скриншот із відео

  1. Дістаньте випічку з духовки, з груші зніміть фольгу.


Приготування пирога / Скриншот із відео

  1. Просочіть гарячий пиріг винним соусом.


Приготування пирога / Скриншот із відео

  1. Подавайте випічку до столу.

Смачного!

Відеорецепт пирога з грушами: