Щоб поласувати курячими мітболами, вам не доведеться кілька годин стояти біля плити. Адже найскладнішу роботу вже зробила ТМ "Наша Ряба Апетитна": змолола свіжі філе та філе стегна й сформувала акуратні кульки. Вам потрібно лише викласти мітболи на деко чи сковорідку, а далі – справа за кухонною технікою.

Читайте також Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину

Готувати просто – спробуйте разом із нами!

Курячі мітболи в соусі теріякі з рисом

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 6


Курячі мітболи в соусі теріякі / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з олією.
  2. Обсмажте на ній курячі мітболи протягом 4 хвилин.
  3. Відваріть рис до готовності у підсоленій воді.
  4. Влийте до мітболів воду, соус теріякі та перемішайте.
  5. Тушкуйте страву 10 хвилин.
  6. Вичавіть часник через прес та додайте в соус.
  7. Тушкуйте страву ще 5 – 10 хвилин. Посипте кунжутом.
  8. Готові мітболи з соусом теріякі подавайте до столу з рисом.

Смачного!

Макаронні "гнізда" з курячими мітболами

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 6


Курячі мітболи в макаронних "гніздах" / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. На дно жаротривкої форми (або деко) викладіть макарони тальятеле.
  2. Зверху на кожне "гніздо" покладіть курячий мітбол.
  3. Увімкніть духовку розігрітися до 180 градусів.
  4. Розведіть томатний соус водою, додайте спеції й перемішайте.
  5. Отриманою сумішшю полийте макаронні "гнізда".
  6. Якщо вона не повністю вкриє тальятеле з мітболами – долийте у форму води.
  7. Відправте "гнізда" з м'ясними кульками запікатися на 35 хвилин.
  8. Вийміть страву з духовки, посипте тертим сиром і ще на 5 хвилин поверніть її до духовки.
  9. Готові макаронні "гнізда" з курячими мітоболами посипте подрібненим свіжим базиліком і подавайте до столу.

Смачного!

Курячі мітболи з кінзою у вершковому соусі

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 6


Курячі мітболи в вершковому соусі / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Поставте розігріватися сковороду з олією.
  2. Тим часом наріжте ріпчасту цибулю дрібними кубиками й обсмажте на олії до золотавого кольору.
  3. Викладіть на сковороду з цибулею курячі мітболи й обсмажте до рум'яної скоринки.
  4. Влийте до сковороди вершки, додайте спеції та гранульований часник.
  5. Тушкуйте мітболи під кришкою на маленькому вогні протягом 15 – 20 хвилин.
  6. Дрібно наріжте кінзу й додайте до страви. Усе перемішайте й тушкуйте ще 5 хвилин.
  7. Готові курячі мітболи у вершковому соусі подавайте гарячими. Найкраще – з ніжним картопляним пюре.

Смачного!