Щоб поласувати курячими мітболами, вам не доведеться кілька годин стояти біля плити. Адже найскладнішу роботу вже зробила ТМ "Наша Ряба Апетитна": змолола свіжі філе та філе стегна й сформувала акуратні кульки. Вам потрібно лише викласти мітболи на деко чи сковорідку, а далі – справа за кухонною технікою.
Читайте також Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину
Готувати просто – спробуйте разом із нами!
Курячі мітболи в соусі теріякі з рисом
- Час: 30 хвилин
- Порції: 6
Курячі мітболи в соусі теріякі / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з олією.
- Обсмажте на ній курячі мітболи протягом 4 хвилин.
- Відваріть рис до готовності у підсоленій воді.
- Влийте до мітболів воду, соус теріякі та перемішайте.
- Тушкуйте страву 10 хвилин.
- Вичавіть часник через прес та додайте в соус.
- Тушкуйте страву ще 5 – 10 хвилин. Посипте кунжутом.
- Готові мітболи з соусом теріякі подавайте до столу з рисом.
Смачного!
Макаронні "гнізда" з курячими мітболами
- Час: 45 хвилин
- Порції: 6
Курячі мітболи в макаронних "гніздах" / Фото Shutterstock
Приготування:
- На дно жаротривкої форми (або деко) викладіть макарони тальятеле.
- Зверху на кожне "гніздо" покладіть курячий мітбол.
- Увімкніть духовку розігрітися до 180 градусів.
- Розведіть томатний соус водою, додайте спеції й перемішайте.
- Отриманою сумішшю полийте макаронні "гнізда".
- Якщо вона не повністю вкриє тальятеле з мітболами – долийте у форму води.
- Відправте "гнізда" з м'ясними кульками запікатися на 35 хвилин.
- Вийміть страву з духовки, посипте тертим сиром і ще на 5 хвилин поверніть її до духовки.
- Готові макаронні "гнізда" з курячими мітоболами посипте подрібненим свіжим базиліком і подавайте до столу.
Смачного!
Курячі мітболи з кінзою у вершковому соусі
- Час: 35 хвилин
- Порції: 6
Курячі мітболи в вершковому соусі / Фото Shutterstock
Приготування:
- Поставте розігріватися сковороду з олією.
- Тим часом наріжте ріпчасту цибулю дрібними кубиками й обсмажте на олії до золотавого кольору.
- Викладіть на сковороду з цибулею курячі мітболи й обсмажте до рум'яної скоринки.
- Влийте до сковороди вершки, додайте спеції та гранульований часник.
- Тушкуйте мітболи під кришкою на маленькому вогні протягом 15 – 20 хвилин.
- Дрібно наріжте кінзу й додайте до страви. Усе перемішайте й тушкуйте ще 5 хвилин.
- Готові курячі мітболи у вершковому соусі подавайте гарячими. Найкраще – з ніжним картопляним пюре.
Смачного!