Ризотто – це чудова страва для любителів лісових грибів. Вершковий рис з характерним грибним смаком та ароматом здивує кожного, а твердий козячий сир доповнить цю вишукану осінню страву.
Читайте також Державна підтримка та нові закони: що чекає на бджолярів в Україні – підсумки дискусії
Споживання лісових грибів – надзвичайно корисне. Гриби мають мало калорій і багато поживних речовин. Вони містять тип розчинної клітковини, що називається бета-глюкан, який корисний для серця.
Ризотто зі свіжими грибами
Час: 1 година
Порцій: 4
Апетитний осінній смаколик / Фото unsplash
Інгредієнти:
- 300 грам рису ризотто (арборіо);
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 2 середні цибулини;
- 250 грам лісових грибів;
- 500 мілілітрів овочевого бульйону;
- 1 склянка сухого білого вина;
- 100 мілілітрів вершків 18%;
- мелений чорний перець, сіль;
- 200 грам твердого козячого сиру.
Приготування:
- Нагрійте оливкову олію на великій сковороді.
- Цибулю необхідно нарізати невеликими кубиками та залишити глазуруватися в розігрітій олії.
- Очистіть гриби та розріжте навпіл.
- З’єднайте гриби із цибулею на пательні.
- Смажимо, поки рідина, що виділяється грибами, трохи не випарується. Додайте рис і обсмажте його, поки він не стане майже прозорим.
- Налийте у рис біле вино. Коли вино випарується, поступово наливайте бульйон так, щоб він покрив рис.
- Коли рис вбере рідину, додайте ще одну порцію бульйону.
- Зніміть каструлю з плити, додайте вершки та приправте до смаку сіллю та свіжомеленим чорним перцем.
- Смажити рис необхідно ще 1-2 хвилини, щоб випарувалися вершки.
- Подаємо його теплим з подрібненим козячим сиром.
Смачного!