Овочеве морозиво стане вашим фірмовим десертом. Дорослі й діти вимагатимуть його на біс!

Дізнайтеся Bocuse d'Or Ukraine: як під Києвом випробовували найкращих кухарів України

Для приготування страви спеціальна техніка не знадобиться. Достатньо буде блендера. Отже, до роботи!

Гарбузове морозиво

Час: 30 хвилин + 3½ години
Порцій: 2

Чарівний десерт / Фото unsplash

Інгредієнти:

  • 300 мілілітрів кокосового молока;
  • 100 грамів заморожених кубиків гарбуза;
  • 3 столові ложки фінікового сиропу;
  • ¼ чайної ложки екстракту ванілі;
  • ¼ чайної ложки кориці.

Приготування:

  1. Розморозьте гарбуз, але не до кінця. Головна запорука успішного десерту – гарбуз повинен залишатися твердим.
  2. Покладіть усі інгредієнти у чашу блендера і ретельно переблендеріть їх.
  3. Готову масу розлийте по формах для морозива або в іншу посудину і поставте в морозилку на 3 – 4 години. Морозиво у великій місткості вимагає перемішування, щоб воно рівномірно застигло й мало однорідну консистенцію. Найкраще розмішувати його кожні 30 – 40 хвилин.

Морквяне морозиво із шоколадом

Час: 30 хвилин + 3½ години
Порцій: 2

Рецепт такого морозива матиме оксамитову, кремову текстуру та захоплюючий, злегка пряний аромат.

Чудова страва / Фото unsplash

Інгредієнти:

  • 100 грамів тертої моркви;
  • 100 мілілітрів густої сметани;
  • 250 мілілітрів молока;
  • 100 грамів цукру;
  • 50 грамів тертого темного шоколаду;
  • 15 мілілітрів ванільного екстракту;
  • щіпка кориці.

Приготування:

  1. Покладіть усі інгредієнти (крім шоколаду) в каструлю і тушкуйте 7 – 8 хвилин.
  2. Коли маса охолоне, акуратно перемішайте її, змішайте з шоколадом і перекладіть у посудину.
  3. Щоб морозиво отримало потрібну консистенцію, його потрібно заморозити в морозилці на 3½ години.
  4. Час від часу його потрібно змішувати.