Овочеве морозиво стане вашим фірмовим десертом. Дорослі й діти вимагатимуть його на біс!
Дізнайтеся Bocuse d'Or Ukraine: як під Києвом випробовували найкращих кухарів України
Для приготування страви спеціальна техніка не знадобиться. Достатньо буде блендера. Отже, до роботи!
Гарбузове морозиво
Час: 30 хвилин + 3½ години
Порцій: 2
Чарівний десерт / Фото unsplash
Інгредієнти:
- 300 мілілітрів кокосового молока;
- 100 грамів заморожених кубиків гарбуза;
- 3 столові ложки фінікового сиропу;
- ¼ чайної ложки екстракту ванілі;
- ¼ чайної ложки кориці.
Приготування:
- Розморозьте гарбуз, але не до кінця. Головна запорука успішного десерту – гарбуз повинен залишатися твердим.
- Покладіть усі інгредієнти у чашу блендера і ретельно переблендеріть їх.
- Готову масу розлийте по формах для морозива або в іншу посудину і поставте в морозилку на 3 – 4 години. Морозиво у великій місткості вимагає перемішування, щоб воно рівномірно застигло й мало однорідну консистенцію. Найкраще розмішувати його кожні 30 – 40 хвилин.
Морквяне морозиво із шоколадом
Час: 30 хвилин + 3½ години
Порцій: 2
Рецепт такого морозива матиме оксамитову, кремову текстуру та захоплюючий, злегка пряний аромат.
Чудова страва / Фото unsplash
Інгредієнти:
- 100 грамів тертої моркви;
- 100 мілілітрів густої сметани;
- 250 мілілітрів молока;
- 100 грамів цукру;
- 50 грамів тертого темного шоколаду;
- 15 мілілітрів ванільного екстракту;
- щіпка кориці.
Приготування:
- Покладіть усі інгредієнти (крім шоколаду) в каструлю і тушкуйте 7 – 8 хвилин.
- Коли маса охолоне, акуратно перемішайте її, змішайте з шоколадом і перекладіть у посудину.
- Щоб морозиво отримало потрібну консистенцію, його потрібно заморозити в морозилці на 3½ години.
- Час від часу його потрібно змішувати.