5 вересня,
19:10
Надзвичайна закуска на зиму: рецепт маринованих яблук
Джерело:
beszamelХрусткість, терпкість та солодкість: мариновані яблука поєднують усі ці якості, даруючи просто незабутній смак. Їх можна подавати на стіл як десерт або ж додавати до салатів, м'яса чи других страв.
Яблука, мариновані в оцті, є смачним додатком до червоного м’яса та птиці, особливо до гусака чи качки. Надзвичайно ефектно виглядає запечений гусак, покритий кисло-солодкими яблуками. Приготувати мариновані яблука дуже легко, а враження, яке вони подарують – незабутнє.
Читайте Смачно, як вдома: ексклюзивна лінійка "Наша Ряба Апетитна" від шефа Аліка Мкртчяна
Рецепт маринованих яблук на зиму
Час: 45 хвилин
Порцій: 4
Нетипова закуска / Фото The Pickle Guys
Інгредієнти:
- 1 кілограм яблук;
- 1 літр води;
- 50 грамів цукру;
- 0,5 чайної ложки солі;
- 3 столові ложки оцту;
- для кожної баночки: 1 гвоздика, 2 – 4 горошини чорного перцю.
Приготування:
- Яблука ретельно промийте, шкірку можна не очищати.
- Видаліть насіннєві гнізда та наріжте на часточки.
- Розкладіть яблука по банках та додайте спеції.
- Зваріть розсіл: додайте у воду цукор та сіль, як закипить відставте з вогню та додайте оцет. Залийте ним яблука.
- Щільно закрутіть кожну банку.
- На дно каструлі викладіть марлю або рушник і поставте туди банки.
- Пастеризуйте 15 хвилин після закипання води.