Яблука, мариновані в оцті, є смачним додатком до червоного м’яса та птиці, особливо до гусака чи качки. Надзвичайно ефектно виглядає запечений гусак, покритий кисло-солодкими яблуками. Приготувати мариновані яблука дуже легко, а враження, яке вони подарують – незабутнє.

Читайте Смачно, як вдома: ексклюзивна лінійка "Наша Ряба Апетитна" від шефа Аліка Мкртчяна

Рецепт маринованих яблук на зиму

Час: 45 хвилин
Порцій: 4

Нетипова закуска / Фото The Pickle Guys

Інгредієнти:

  • 1 кілограм яблук;
  • 1 літр води;
  • 50 грамів цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 3 столові ложки оцту;
  • для кожної баночки: 1 гвоздика, 2 – 4 горошини чорного перцю.

Приготування:

  1. Яблука ретельно промийте, шкірку можна не очищати.
  2. Видаліть насіннєві гнізда та наріжте на часточки.
  3. Розкладіть яблука по банках та додайте спеції.
  4. Зваріть розсіл: додайте у воду цукор та сіль, як закипить відставте з вогню та додайте оцет. Залийте ним яблука.
  5. Щільно закрутіть кожну банку.
  6. На дно каструлі викладіть марлю або рушник і поставте туди банки.
  7. Пастеризуйте 15 хвилин після закипання води.