7 січня,
12:40
Смак традицій: готуємо ароматний різдвяний узвар
Різдво – особливе свято. Тож і страви на столі мають бути особливі. У симфонії Різдва важлива кожна нотка смаку та аромату. За нашим рецептом узвар у вас вийде просто казковий!
Без узвару неможливо уявити різдвяний стіл. У цього ритуального напою – багатовікова історія й дуже легкий рецепт.
Читайте також Смакота на Різдво: салат цезар, курча тапака та запечені з овочами стегенця
Компоненти узвару добирайте під себе. Груша зробить напій солодким, чорнослив – більш наваристим, яблуко додасть кислинки, а вишня подарує неймовірний аромат.
Рецепт різдвяного узвару
Час: 5 годин
Порцій: 20
Смак Різдва / Фото Pinterest
Інгредієнти
- 5 літрів води;
- по 100 грамів сушених яблук, груш та чорносливу;
- 50 грамів родзинок;
- 3 – 4 столові ложки меду.
Приготування
- Миємо сухофрукти, заливаємо водою та додаємо мед.
- Додаємо у каструлю родзинки, накриваємо кришкою. Ставимо на середній вогонь.
- Варимо напій впродовж години.
- Відставляємо узвар охолоджуватися та настоюємо впродовж 3 – 4 годин. Напій готовий до вживання.