Без узвару неможливо уявити різдвяний стіл. У цього ритуального напою – багатовікова історія й дуже легкий рецепт.

Читайте також Смакота на Різдво: салат цезар, курча тапака та запечені з овочами стегенця

Компоненти узвару добирайте під себе. Груша зробить напій солодким, чорнослив – більш наваристим, яблуко додасть кислинки, а вишня подарує неймовірний аромат.

Рецепт різдвяного узвару

Час: 5 годин

Порцій: 20

Смак Різдва / Фото Pinterest

Інгредієнти

  • 5 літрів води;
  • по 100 грамів сушених яблук, груш та чорносливу;
  • 50 грамів родзинок;
  • 3 – 4 столові ложки меду.

Приготування

  1. Миємо сухофрукти, заливаємо водою та додаємо мед.
  2. Додаємо у каструлю родзинки, накриваємо кришкою. Ставимо на середній вогонь.
  3. Варимо напій впродовж години.
  4. Відставляємо узвар охолоджуватися та настоюємо впродовж 3 – 4 годин. Напій готовий до вживання.