24 грудня,
19:15
Салати з буряка та червоної капусти: святкові рецепти
Надзвичайно смачні легкі овочеві салати чудово підійдуть до святкового меню – салати з буряка, фети з чорносливом та червоної капусти з апельсином.
SmachnoNews підготував для вас три рецепти смачних овочевих салатів з буряка та червоної капусти, які сподобаються усій родині та гостям.
Читайте також Рецепт смачної куті на Святвечір і Різдво з пшениці
Салат з буряка
Інгредієнти:– 1 буряк;
– 20 г волоських горіхів;
– 30 г чорносливу;
– гранат;
– 50 г руколи;
– сіль, перець;
– 2 ст. л соняшникової олії.
- Ретельно помийте буряк, почистіть від шкірки. Відваріть буряк та залиште до повного охолодження, натріть на грубій тертці.
- Ретельно помийте чорнослив, залийте окропом на 10 хвилин, злийте воду через сито та дрібно наріжте.
- У мисці ретельно змішайте всі інгредієнти, додайте сіль, перець, олію, перемішайте, викладіть на тарілку, перед подачею задекоруйте зерням гранату та листям руколи.
Салат з буряка
Салат з буряка та фети
Інгредієнти:– 1 буряк;
– 20 г волоських горіхів;
– 150 г сиру фети;
– апельсин;
– 2 ст. л соняшникової олії.
– сіль, перець;
– листя салату.
- Ретельно помийте буряк, почистіть від шкірки. Окремо почистіть апельсин від шкірки перегородок, наріжте скибочками.
- Відваріть буряк та залиште до повного охолодження, наріжте кубиками.
- Сир фету наріжте кубиками.
- У мисці змішайте всі інгредієнти, додайте сіль, перець, олію, перемішайте. Викладіть на тарілку, перед подачею задекоруйте горішками та листям салату.
Салат з буряка
Салат з червоної капусти
Салат з червоної капусти
Інгредієнти:– 150 г червоної капусти;
– 30 г моркви;
– 1 ст. л соняшникової олії;
– 20 г волоських горіхів;
– кмин;
–1 ч. л яблучного оцту;
– апельсин;
– сіль, перець.
- Ретельно помийте овочі. Наріжте тонкою соломкою червону капусту, моркву.
- Підсушіть горіхи та подрібніть ножем. Окремо помийте апельсин, на грубій тертці натріть цедру.
- Тушкуйте на пательні капусту 2 хвилини, додайте олію, оцет, моркву, перемішайте. Додайте подрібнені горіхи, кмин, сіль, перець та готуйте ще 3 хвилини.
- Викладіть у тарілку та задекоруйте цедрою апельсина. Смачного!