Овочевий салат з тунцем: рецепт від Ольги Мартиновської
Джерело:
інстаграм Ольги МартиновськоїСуддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська поділилась з шанувальниками рецептом улюбленого салату та ідеальної заправки. Обов'язково спробуйте.
Ольга Мартиновська розповідає, що весною включає до свого раціону більше салатів і рибу, замість м'яса та поділилась порадами щодо приготування соусу до овочевого салату.
Читайте також Ольга Мартиновська розповіла про особливості грузинської кухні
Рецепт салату
Інгредієнти:– листя салату (маленький ромен, радічіо);
– зелена цибуля (шніт);
– базилік;
– консервований тунець шматочками в олії;
– солодкий перець
– томати чері;
– оливки без кісточок.
– сіль.
- Для приготування салату ретельно помийте овочі.
 - Зелене цибулю, базилік, подрібніть ножем.
 - Томати чері, наріжте скибочками.
 - Якщо обираєте перець бейбі, помийте, почистіть, обсмажте на грилі чи пательні; якщо великі або капі — відправте запікатись у духовку протягом 15-20 хвилин при температурі 170-180 градусів, почистіть від шкурки та наріжте невеликими скибочками.
 - У миску викладіть листя салату, цибулю, базилік, томати, перець, оливки, консервований тунець, змастіть соусом.
 - Викладіть на тарілку. Смачного!
 
Для приготування соусу Ольга Мартиновська рекомендує комбінувати, експериментувати зі різноманітними смаками та заправляти салат перед подачею.
 
Заправка — суто ваша імпровізація. Чаклуйте, куштуйте та не бійтеся експериментувати. Рекомендую поливати салат перед самою подачею. Французи взагалі люблять ставити соус на стіл окремо. У такому випадку кожен сам вирішує, яку кількість заправки він хоче, — прокоментувала Ольга Мартиновська.
Для заправки комбінуйте:
 – кисле (лимонний сік, фруктовий, винний чи бальзамічний оцет);
 – жирне (улюблена олія або та, у якій був тунець);
 – солодке (дрібка цукру чи меду);
 – сіль (рызны види, обирайте на свій смак);
 – гірчиця (найкраще обирайте лагідну, без домішок).
 ⠀