Варення зі слив із шоколадним смаком ви легко приготуєте вдома. Рецептом поділився суперфіналіст кулінарного шоу "МастерШеф. Професіонали" Юра Негрич.

Читайте також "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить

Автор запевняє, що такого варення ви ще не куштували. Какао надає сливам казкового смаку та аромату!

кухар
Суперфіналіст "Мастер Шеф. Професіонали" Юра Негрич / Фото зі сторінки кухаря

Не гаймо часу, мерщій готувати разом!

Рецепт сливового варення зі смаком шоколаду

  • Час: 48 годин
  • Порції: 2

сливове варення
Сливове варення / Фото Два кухарі

Приготування:

  1. Ретельно обирайте сливи для варення: вона повинна бути свіжою, пружною та не перестиглою. Помийте ягоди, просушіть на шарі паперового рушника та видаліть кісточки.
  1. Перекладіть сливи в миску та насипте 500 грамів цукру. Залишіть ягоди настоятися протягом доби, щоб виділився сік.
  1. Через добу додайте до слив какао, ванілін та решту цукру. Для зручності попередньо змішайте всі сухі інгредієнти.
  1. Перемішайте сливи з рештою інгредієнтів та відправте на повільний вогонь. Помішуйте суміш та варіть 40 хвилин.
  1. Заздалегідь простерилізуйте банки для варення. Розлийте гаряче варення по банках та закрийте кришками.
  1. Переверніть банки з варенням догори дном та накрийте теплим рушником. Залишіть при кімнатній температурі до повного охолодження.
  1. Зберігайте сливове варення з шоколадним смаком в темному та прохолодному місці. Смачного!