21 серпня,
18:09
Пальчики оближеш: домашнє варення зі слив зі смаком шоколаду
Джерело:
інстаграм МастерШеф СТБЦе не просто одне з варень на зиму. Це справжня насолода для дорослих і малих. Свіжий багет чи гарячі млинці із шоколадно-сливовим варенням – ідеальний початок дня!
Варення зі слив із шоколадним смаком ви легко приготуєте вдома. Рецептом поділився суперфіналіст кулінарного шоу "МастерШеф. Професіонали" Юра Негрич.
Читайте також "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить
Автор запевняє, що такого варення ви ще не куштували. Какао надає сливам казкового смаку та аромату!
Суперфіналіст "Мастер Шеф. Професіонали" Юра Негрич / Фото зі сторінки кухаря
Не гаймо часу, мерщій готувати разом!
Рецепт сливового варення зі смаком шоколаду
- Час: 48 годин
- Порції: 2
Сливове варення / Фото Два кухарі
– 2 кг слив;
– 1 кг цукру;
– 5 ст. л. порошку какао;
– 2 ч. л. ваніліну.
Приготування:
- Ретельно обирайте сливи для варення: вона повинна бути свіжою, пружною та не перестиглою. Помийте ягоди, просушіть на шарі паперового рушника та видаліть кісточки.
- Перекладіть сливи в миску та насипте 500 грамів цукру. Залишіть ягоди настоятися протягом доби, щоб виділився сік.
- Через добу додайте до слив какао, ванілін та решту цукру. Для зручності попередньо змішайте всі сухі інгредієнти.
- Перемішайте сливи з рештою інгредієнтів та відправте на повільний вогонь. Помішуйте суміш та варіть 40 хвилин.
- Заздалегідь простерилізуйте банки для варення. Розлийте гаряче варення по банках та закрийте кришками.
- Переверніть банки з варенням догори дном та накрийте теплим рушником. Залишіть при кімнатній температурі до повного охолодження.
- Зберігайте сливове варення з шоколадним смаком в темному та прохолодному місці. Смачного!