Пальчики оближеш: рецепт запечених баклажанів з м'ясом по-сицилійськи

4 серпня 2022, 12:33
Читать новость на русском

Після цього рецепту ви ніколи не захочете звичайних печених баклажанів. Ектор Хіменес-Браво залюбки навчить вас готувати їх з начинкою.

Існує багато смачних страв з баклажанів: від просто обсмажених кілець в клярі до відомої мусаки. Якщо ви вже не знаєте, чим здивувати рідних з цього переліку – приготуйте баклажани по-сицилійськи.

Читайте також Пунктуальність врятувала моє життя: 7 фактів про Ектора, які ми не знали

Тушкований м'ясний фарш з томатами та обсмаженими овочами, багато сиру та пікантна паста з оливок – смакота!

Рецепт запечених баклажанів по-сицилійськи

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 1 баклажан;
 – оливкова олія;
 – сіль;
 – чорний мелений перець,
Для начинки:
 – 50 грамів цибулі;
 – 20 грамів часнику;
 – 100 грамів курячого фаршу;
 – 50 – 100 грамів томатів пелаті;
 – сіль;
 – чорний мелений перець.
Додатково:
 – 100 грамів зелених оливок без кісточки;
 – 50 грамів волоських горіхів;
 – 50 грамів сиру пармезан;
 – 75 грамів оливкової олії;
 – 10 грамів базиліку;
 – сіль;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  • Розріжте баклажан повздовж. На кожній половині баклажана зробіть решітку ножем. Натріть його спеціями та полийте олією.
  • Запечіть його в духовці при 180 градусах до готовності (20 хвилин).
  • Доки баклажани печуться, займіться начинкою. Дрібно наріжте часник та ріпчасту цибулю. Обсмажте їх на сковорідці з невеликою кількістю олії. Присмачте спеціями.

  • Додайте до овочів курячий фарш та продовжуйте обсмажувати. Влийте нарізані томати та сік з них – перемішайте та продовжуйте тушкувати на помірному вогні.
  • Окремо перебийте у блендері зелені оливки без кісточок, волоські горіхи, пармезан, кілька листочків базиліка, влийте олії та присмачте спеціями. 
  • Викладіть на готові баклажани курячу начинку, посипте тертим сиром. Відправте все в духовку ще на 5 хвилин при 200 градусах.
  • Перед подачею подайте страву з оливковою пастою.

Смачного!