Такого ви ще точно не їли: готуємо фантастичні палюшки з кропивою

24 липня 2024, 23:54
Читать новость на русском

Кропива – ідеальний інгредієнт для літніх страв. Вона надає особливого смаку та аромату.

Радимо приготувати ці смачні палюшки. Проте не засмучуйтесь, якщо не знаєте, де взяти кропиву, адже її можна замінити шпинатом.

Варто спробувати Ви цього точно не знали: Ярославський розкрив секрет найсмачніших кабачкових оладок

Палюшки з кропивою

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів запеченої картоплі;
– 1 маленьке яйце;
– 70 грамів бланшованої кропиви;
– 50 – 70 твердого сухого сиру;
– 130 грамів борошна;
– сіль, мускатний горіх до смаку.

Дивіться, як готувати палюшки з кропивою: відео

Приготування:

  1. Картоплю попередньо помийте, проколіть виделкою і запечіть до готовності. Також її можна просто відварити на середньому вогні, а потім очистити та натерти гарячою.
  2. Окремо бланшуйте молоді верхні листя кропиви, далі добре відтисніть їх та в блендері збийте у пюре разом з цілим сирим яйцем.
  3. До натертої картоплі додайте пюре з кропиви, сіль, борошно, натертий сир, мускатний горіх і замісіть тісто.
  4. Далі сформуйте з тіста невеличкі вироби, схожі за розміром на мізинець, і відваріть у підсоленій воді. Подавайте з улюбленим соусом.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну закуску з кабачків.