Укр Рус
21 грудня, 16:28
3

Різдвяні пампухи від Лілії Цвіт: перевірений львівський рецепт

Основні тези
  • Пампухи – це різдвяний смаколик, який вже давно увійшов у перелік головних страв свята.
  • Для ідеального результату строго варто дотримуватися рецепту та смажити пампухи у добре розігрітій олії. 

У Львові Різдво важко уявити без пампухів – вони з’являються на столі разом із першими колядками. Це не просто десерт, а частина святкової традиції!

Поки тісто підходить, дім наповнюється очікуванням свята, повідомляє 24 Канал з посиланням на ютуб-канал Лілії Цвіт. Кухня стає місцем, де Різдво відчувається по-справжньому. 

Цікаво Залишиться вологим та насиченим навіть наступного дня: рецепт пирога "Ірландська кава" 

Як приготувати пампухи? 

  • Час: 3 години
  • Порцій: 10 – 12 штук 

Інгредієнти: 
– 40 грамів пресованих дріжджів; 
– 4 сирих яєчних жовтки; 
– 120 грамів цукру; 
– 16 грамів ванільного цукру; 
– дрібка солі; 
– 2 столові ложки олії; 
– 50 грамів вершкового масла; 
– 1 столова ложка горілки; 
– 250 мілілітрів молока або води; 
– олія для смаження; 
– 600 грамів борошна + для притрушування. 

Готуємо ідеальні різдвяні пампухи: рецепт від Лілії Цвіт

Приготування: 

  1. У невеликій тарілці змішайте дріжджі та цукор.
  2. Коли цукор розійдеться – дріжджі активуються.
  3. Окремо перетріть яйця з цукром, ванільним цукром, дрібкою солі та розтопленим маслом.
  4. Влийте тепле молоко та горілку, щоб пампухи швидко не черствіли.
  5. Ретельно змішайте масу вінчиком та додайте активовані дріжджі.
  6. У 2 – 3 етапи додавайте борошно й замісіть еластичне тісто. Змастіть тісто олією та вимішуйте руками 10 хвилин. Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште в теплій кухні на 2 години.
  7. Розігрійте олію в каструлі до температури 180 – 200 градусів. Обімніть тісто та розкачайте його в шар завтовшки один сантиметр.
  8. Виріжте з тіста кола та начиніть їх начинкою.
  9. Накрийте іншим шматком тіста й щільно защипніть краї, щоб начинка не витікала під час обсмажування. Обсмажте пампухи з обох боків.
  10. Готові пампухи посипте цукровою пудрою та викладіть на тарілку. 

Як правильно смажити пампухи? 

За один підхід смаження у каструлі має бути рівно стільки пампушків, щоб вони не тіснилися й спокійно плавали в олії, пише Твоє місто.

Класти їх варто верхом донизу – тим боком, яким тісто піднімалося. Так вони не будуть перевертатися і рівномірно просмажаться. 

Які ще смаколики варто приготувати?