Ідеальні до борщу: рецепти популярних пампушків з часником

3 січня 2023, 13:18
Читать новость на русском

З чим ви зазвичай подаєте борщ? Ми завжди обираємо пампушки з часником.

Існує багато різних рецептів тіста на пампушки з часником, але щоб полегшити вам завдання з пошуком, 24 канал обрав два перевірених.

Читайте також Зіркові гості та відомі бренд-шефи: хто став першим учасником нового кулінарного кастинг-шоу

Обирайте на вибір: з сухих дріжджів чи зі свіжих, готуйте і смачного!

Рецепт пампушків з часником на свіжих дріжджах

Інгредієнти для опари:
– 150 грамів молока;
– 150 грамів води;
– 24 грами свіжих дріжджів;
– 70 грамів цукру;
– 100 грамів пшеничного борошна.
Для тіста:
– 1 куряче яйце;
– 400 – 430 грамів пшеничного борошна;
– 5 грамів солі;
– 40 грамів олії;
– свіжа зелень;
– часник;
– 1 яєчний жовток для змащування.

Приготування:

  • Для опари змішуємо воду і молоко, трохи підігріваємо, але дуже важливо, щоб температура була не вище 38 градусів. Додаємо цукор, дріжджі і частину борошна, перемішуємо. Даємо підійти 20 хвилин, попередньо накривши рушником. Тісто має підходити в теплому місці.
  • Далі додаємо до опари яйце та решту пшеничного борошна. Вимішуємо тісто і даємо йому підійти (знову в теплому місці).
  • Вмішуємо до тіста олію, розділяємо його на шматочки приблизно по 60 грамів. Формуємо з них кульки і перекладаємо в змащену олією форму. Знову залишіть тісто підійти у теплому місці на 30 – 40 хвилин.
  • Яєчний жовток розбавляємо водою, додаємо дрібку цукру і добре змащуємо верх пампушки, що підійшли.
  • Випікаємо 25 – 30 хвилин при температурі 185 градусів до рум'яності.
  • Одразу гарячими змащуємо пампушки нарізаною зеленою з часником, олією, дрібкою солі і ложкою води.
  • Охолоджуємо їх та подаємо до столу.

Смачного!

Пампушки з часником на сухих дріжджах

Інгредієнти:
– 400 –  450 грамів пшеничного борошна;
– 250 мілілітрів молока;
– 100 грамів м'якого вершкового масла 82%;
– 10 грамів сухих дріжджів;
– 1 столова ложка цукру;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– кріп;
– 2 столові ложки соняшникової олії;
– 1 столова ложка оцту;
– сіль і перець.
– половина чайної ложки солі.

Приготування:

  • Ретельно просіюємо борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок.
  • У мисці з борошном, додаємо сухі дріжджі, сіль, цукор. Вливаємо тепле молоко, розм'якшене вершкове масло. Замішуємо еластичне тісто, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо підійматися в теплому місці 40 хвилин. Формуємо з тіста кульки (12 пампушок) та викладаємо їх на деко. Вага одної кульки повинна бути 70 грамів.
  • Деко змащуємо вершковим маслом, присипаємо борошном. Накриваємо деко з пампушками харчовою плівкою, щоб тісто не обвітрилося. Даємо тісту постояти 30 хвилин при кімнатній температурі.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів, випікаємо протягом 25 хвилин до готовності.
  • Ретельно миємо кріп, подрібніть ножем. Очищуємо часник від шкірки, вичавлюємо сік.
  • У мисці змішуємо сік часнику з подрібненим кропом, додаємо олію, сіль, перець, перемішуємо. При подачі поливаємо соусом готові пампухи.

Смачного!