Начинку можна використовувати на ваш смак. Якщо ви візьмете варення, то беріть дуже густе, або додайте до нього трішки крохмалю з сухарями, адже під дією температури саме крохмаль не дасть варенню розтікатись.

Спробуйте також Крученики з грибами у вершковому соусі – страва, яку точно захочеться приготувати на свята

Рецепт пампушок на Різдво

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 12

Приготування:

  1. У тепле молоко, додайте дріжджі, 1 столову ложку цукру та 4 столові ложки борошна. Перемішайте і на 15 хвилин поставте у тепле місце.
  2. Яйця гарно збийте з рештою цукру, додайте олію, сметану і вилийте в опару. Також додайте спирт, ванілін і половину борошна, добре перемішайте.
  3. Додайте розтоплене масло та решту борошна. Замісіть тісто. Воно має бути липке та тягнутися за рукою.
  4. Накрийте рушничком і поставте в тепле місце до збільшення вдвічі. Після цього почніть формувати пампушки. Начинку використовуйте на свій смак. Викладайте їх на рушничок і давайте ще 20 хвилин, щоб підросли.
  5. Смажте пампушки на середньому вогні. Перед подаванням на стіл гарно обсипте цукровою пудрою.