Парміджана ді меланзане: баклажани з пармезаном та моцарелою за рецептом Тані Литвинової

18 серпня 2021, 15:08
Читать новость на русском

Ця страва стане чудовою закускою на святковому столі або й замінить собою цілу вечерю! Баклажани по-італійськи надзвичайно ситні, тож їх подають із легким салатом або з келихом білого вина.

Parmigiana di melanzane – класика італійської кухні: обсмажені баклажани, моцарела та пармезан... Від самих слів уже слинки течуть! Перед запіканням страву рясно прошаровують помідоровим соусом.

Читайте також "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить

Баклажани по-італійськи за рецептом Тані Литвинової не потребують ні багато часу, ні особливих кулінарних умінь. А щоб ласувати літньою стравою взимку, заготуйте баклажани заздалегідь: наріжте їх тонкими смужками, посоліть, обсмажте на сковорідці з олією, перекладіть охолодженими до харчових контейнерів і відправте до морозилки.

Баклажани по-італійськи – з пармезаном та моцарелою

  • Час: 30 – 45 хвилин
  • Порції: 4 – 6


Парміджана ді меланзане / Скриншот із відео Тані Литвиної

Інгредієнти:
 – 700 г очищених баклажанів;
 – 1 кг помідорів;
 – 3 зубчики часнику;
 – 1 ст. л. цукру;
 – 1 ч. л. солі;
 – 1 ч. л. орегано;
 – ½ ч. л. чорного меленого перцю;
 – 3 гілочки базиліку;
 – 300 г сиру моцарела;
 – 50 г сиру пармезан.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.

  1. Наріжте баклажани тонкими полосками, посоліть та обсмажте на сковорідці з обох сторін.
  1. Викладіть готові баклажани на тарілки вкриту паперовим рушником, щоб увібрати зайвий жир з овочів.
  1. Для приготування соусу наріжте помідори четвертинками, перекладіть у чашу блендера та подрібніть в пюре.


Приготування парміджана ді меланзане / Скриншот із відео Тані Литвиної

  1. У каструлю налийте 2 столові ложки оливкової олії та обсмажте розчалений лезом ножа часник. Перелийте пюре помідорів та перемішайте.
  1. Додайте до соусу цукор, сіль, чорний мелений перець, базилік і перемішайте. Варіть соус 10 хвилин до загущування.


Приготування парміджана ді меланзане / Скриншот із відео Тані Литвиної

  1. Викладіть на дно скляної або керамічної форми шар баклажанів, полийте зверху помідоровим соусом.
  1. Натріть моцарелу та знову викладіть шар баклажанів. Чергуйте інгредієнти в такому порядку, доки не заповните всю форму.


Приготування парміджана ді меланзане / Скриншот із відео Тані Литвиної

  1. Відправте страву в духовку та запікайте протягом 30 хвилин.


Приготування парміджана ді меланзане / Скриншот із відео Тані Литвиної

  1. Готові баклажани трішки охолодіть, розкладіть на тарілки, посипте пармезаном та подавайте до столу.

Смачного!

Баклажани по-італійськи за 30 хвилин – відео: