Парміджана ді меланзане: баклажани з пармезаном та моцарелою за рецептом Тані Литвинової
Джерело:
ютуб Тані ЛитвиновоїЦя страва стане чудовою закускою на святковому столі або й замінить собою цілу вечерю! Баклажани по-італійськи надзвичайно ситні, тож їх подають із легким салатом або з келихом білого вина.
Parmigiana di melanzane – класика італійської кухні: обсмажені баклажани, моцарела та пармезан... Від самих слів уже слинки течуть! Перед запіканням страву рясно прошаровують помідоровим соусом.
Читайте також "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить
Баклажани по-італійськи за рецептом Тані Литвинової не потребують ні багато часу, ні особливих кулінарних умінь. А щоб ласувати літньою стравою взимку, заготуйте баклажани заздалегідь: наріжте їх тонкими смужками, посоліть, обсмажте на сковорідці з олією, перекладіть охолодженими до харчових контейнерів і відправте до морозилки.
Баклажани по-італійськи – з пармезаном та моцарелою
- Час: 30 – 45 хвилин
- Порції: 4 – 6
Парміджана ді меланзане / Скриншот із відео Тані Литвиної
– 700 г очищених баклажанів;
– 1 кг помідорів;
– 3 зубчики часнику;
– 1 ст. л. цукру;
– 1 ч. л. солі;
– 1 ч. л. орегано;
– ½ ч. л. чорного меленого перцю;
– 3 гілочки базиліку;
– 300 г сиру моцарела;
– 50 г сиру пармезан.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Наріжте баклажани тонкими полосками, посоліть та обсмажте на сковорідці з обох сторін.
- Викладіть готові баклажани на тарілки вкриту паперовим рушником, щоб увібрати зайвий жир з овочів.
- Для приготування соусу наріжте помідори четвертинками, перекладіть у чашу блендера та подрібніть в пюре.
Приготування парміджана ді меланзане / Скриншот із відео Тані Литвиної
- У каструлю налийте 2 столові ложки оливкової олії та обсмажте розчалений лезом ножа часник. Перелийте пюре помідорів та перемішайте.
- Додайте до соусу цукор, сіль, чорний мелений перець, базилік і перемішайте. Варіть соус 10 хвилин до загущування.
Приготування парміджана ді меланзане / Скриншот із відео Тані Литвиної
- Викладіть на дно скляної або керамічної форми шар баклажанів, полийте зверху помідоровим соусом.
- Натріть моцарелу та знову викладіть шар баклажанів. Чергуйте інгредієнти в такому порядку, доки не заповните всю форму.
Приготування парміджана ді меланзане / Скриншот із відео Тані Литвиної
- Відправте страву в духовку та запікайте протягом 30 хвилин.
Приготування парміджана ді меланзане / Скриншот із відео Тані Литвиної
- Готові баклажани трішки охолодіть, розкладіть на тарілки, посипте пармезаном та подавайте до столу.
Смачного!
Баклажани по-італійськи за 30 хвилин – відео: