Автоклав – це спеціальний пристрій для консервування, завдяки якому ви без жодних труднощів приготуєте курячий паштет вдома. З ним вам не потрібно попередньо стерилізувати тару. Достатньо викласти все в банки та закрити кришками. Далі автоклав усе зробить за вас.

Читайте також Швидкий рецепт маринованих печериць: консервуйте вдома із задоволенням

Курячий паштет в автоклаві вийде ніжним та ароматним. Його можна зберігати в прохолодному приміщенні, без доступу прямого сонячного світла.

Рецепт курячого паштету в автоклаві

  • Час: 1 годину 20 хвилин
  • Порції: 12 півлітрових банок

Приготування:

  • Наріжте цибулю середніми кубиками, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на розігрітій сковорідці з олією до рум'яної скоринки.
  • Курячу печінку залийте в каструлі окропом та доведіть до кипіння. Злийте воду, а печінку залишіть охолоджуватися.
  • За допомогою м'ясорубки змеліть м'ясо, сало, засмажку з овочів та печінку. Перекладіть масу у глибоку миску, додайте солі та перцю. Зробіть руками невелику ямку та вилийте туди яйця. Ретельно перемішайте все руками до однорідної маси.
  • Оскільки паштет буде готуватися в автоклаві, стерилізувати банки та кришки не потрібно. Перекладіть масу на паштет у банки. Залишіть зверху хоча б два сантиметри.
  • Щільно закрийте банки кришками та перекладіть їх в автоклаву. Залийте все водою так, щоб вона мінімум на 2 – 3 сантиметри покривала заготовки.
  • Закрийте автоклав та виставте температуру 110 градусів. Залишіть паштет на 40 хвилин.
  • Дістаньте банки з автоклава тоді, коли він повністю охолоне.

Смачного!

Відеорецепт приготування курячого паштету в автоклаві: