Домашній паштет з індичої печінки та журавлиним желе: рецепт закуски від Лізи Глінської
26 січня 2021,
13:05
Читать новость на русском
Ніжний домашній паштет за рецептом Лізи Глінської стане вашим улюбленим!
Джерело: інстаграм Лізи Глінської
Талановита кондитерка та авторка кулінарних книг – Єлизавета Глінська підготувала чудовий рецепт домашнього, ніжного паштету з печінки, який подобається кожному.
Читайте також Рецепт паштету з курячої печінки від Володимира Ярославського
Щоб надати паштету яскравого вигляду та смаку, Ліза Глінська пропонує додатково приготувати желе з журавлини на агар-агарі. Приємна кислинка журавлини чудово поєднується з ніжною текстурою паштету. До речі, за цим рецептом можна приготувати паштет як з курячої, так і з індичої печінки.
Як приготувати паштет з печінки
Інгредієнти:– 500 г індичої печінки;
– 1 цибулина;
– 1 морква;
– 100 г вершкового масла;
– 20 мл олії;
– 1 варене яйце;
– 20 мл бренді;
– сіль, перець.
- Нарізаємо попередньо вимиту печінку на шматочки, обсмажуємо на сковорідці з вершковим маслом та олією. Солимо печінку та додаємо меленого чорного перцю. Перекладіть печінку в миску, а сік з неї залишіть в сковорідці.
- Нарізаємо кубиком моркву та цибулю. На окремій сковорідці обсмажте овочі.
- До соку з печінки додайте бренді та випарте алкоголь. Влийте соус до печінки.
- Змішайте всі інгредієнти в блендері та подрібніть в однорідну масу. Додатково перетріть паштет через сито.
- Викладіть паштет у форму в якій ви будете подавати закуску.
- Переходимо до приготування мармеладу для паштету.
Як приготувати мармелад (желе) з журавлини
Інгредієнти:– 100 мл пюре журавлини;
– 50 мл води;
– 1 г агар-агару;
– 30-40 г цукру.
- З'єднуємо всі інгредієнти у каструлі та при постійному помішуванні доводимо до кипіння. Кип'ятимо 1-2 хвилини та знімаємо пінку.
- Доки мармелад ще гарячий заливаємо ним паштет та ставимо в холодильник застигнути на кілька годин.
- Подавайте паштет з мармеладом до гречаного хліба. Смачного!