Свекруха вимагатиме рецепт: готуємо фантастичний крафін до Великодня

2 травня 2024, 09:30
Читать новость на русском

Джерело:

hectorjimenezbravo

Багато українців полюбили саме крафіни замість традиційної паски. Спробуйте й ви приготувати їх цьогоріч.

Суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво розповів свій рецепт. Обов'язково втільте його в життя.

Буде цікаво Це треба знати кожному: найпоширеніші помилки, чому не вдається паска

Паска-крафін

  • Час: 4 години 20 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти для опари:
– 200 мілілітрів молока 2,5%;
– 1 столова ложка цукру;
– 7 грамів сухих дріжджів;
– 1 столова ложка борошна.
Для тіста:
– 1 яйце;
– 2 жовтки;
– 100 грамів цукру;
– 2 грами солі;
– 200 грамів масла;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 500 грамів борошна;
– 10 грамів цукрової пудри.
Для начинки:
– 100 грамів родзинок;
– 60 грамів масла.

Паска-крафін за рецептом Ектора: дивіться відео

Приготування:

  1. Для опари змішайте молоко, цукор, дріжджі та частину борошна. Накрийте плівкою та залиште на 2 години.
  2. Замішайте тісто зі всіх інгредієнтів, окрім цукрової пудри, та опари. Накрийте плівкою та поставте підходити в тепле місце на 1 годину.
  3. Розділіть тісто на частини, розкачайте, змастіть маслом і посипте родзинками. Загорніть у рулет, розріжте його вздовж на 2 частини, але не до кінця, та скрутіть равликом.
  4. Покладіть тісто у форму, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 40 хвилин.
  5. Випікайте крафін за температури 180 градусів протягом 35 хвилин. Посипте готову паску цукровою пудрою.

Готуєтеся до Великодня? Дізнайтеся, коли треба пекти паски.