4 квітня,
16:44
Рецепт для новачків: як приготувати паску на сухих дріжджах
Основні тези
- Господині готують великодній хліб або паску вже в Чистий четвер або суботу. Процес є сакральним і традиційним.
- Великодень не може пройти без паски, тому вже потрібно обирати рецепт.
- Родзинки – один з найпопулярніших додатків до паски.
Джерело:
"Вікна"Паска – обов'язковий та такий важливий елемент великоднього столу. Її можна приготувати навіть на сухих дріжджах.
Здобний великодній хліб або паску кожна господиня готує у Чистий четвер або суботу. Сам процес приготування є сакральним і наповнений численними традиціями.
Цікаво 4 рецепти з оселедцем ТМ "Водний Світ", від яких усі будуть в захваті
Паска на сухих дріжджах
- Час: 1,5 години
- Порцій: 4
– 250 мілілітрів молока;
– 5 грамів сухих дріжджів;
– 600 грамів пшеничного борошна;
– 4 штук курячих яєць;
– 60 грамів вершкового масла;
– 200 грамів цукру;
– 20 грамів ванільного цукру;
– 100 грамів родзинок;
– 50 мілілітрів олії.
Приготування:
- Спочатку підготуйте опару для тіста.
- Для цього у тепле молоко (30 – 40°C) додайте столову ложку цукру та дві столові ложки борошна.
- Добре перемішайте і додайте дріжджі. Потім накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
- Відокремте жовтки від білків. Збийте жовтки з залишком цукру та ванільним цукром.
- Окремо збийте білки з дрібкою солі до густої піни.
- Додайте збиті жовтки, олію, розтоплене вершкове масло, білки та борошно в опару.
- Добре все перемішайте. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на дві години. Тісто має подвоїтися.
- У цей час підготуйте родзинки.
- Залийте їх окропом, зачекайте кілька хвилин і вимийте зайву воду.
- Потім додайте їх до тіста і розкладіть у форми, заповнюючи приблизно на 2/3.
- Знову накрийте рушником і залиште на годину.
- Випікайте паски на сухих дріжджах у розігрітій до 180°C духовці впродовж близько 40 хвилин.
- Готовність пасок можна перевірити дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Після цього прикрасьте глазур'ю, присипкою, цукатами або фруктами за вашим смаком.