Укр Рус
4 квітня, 16:44
2

Рецепт для новачків: як приготувати паску на сухих дріжджах

Основні тези
  • Господині готують великодній хліб або паску вже в Чистий четвер або суботу. Процес є сакральним і традиційним.
  • Великодень не може пройти без паски, тому вже потрібно обирати рецепт.
  • Родзинки – один з найпопулярніших додатків до паски.

Джерело:

"Вікна"

Паска – обов'язковий та такий важливий елемент великоднього столу. Її можна приготувати навіть на сухих дріжджах.

Здобний великодній хліб або паску кожна господиня готує у Чистий четвер або суботу. Сам процес приготування є сакральним і наповнений численними традиціями.

Цікаво 4 рецепти з оселедцем ТМ "Водний Світ", від яких усі будуть в захваті

Паска на сухих дріжджах

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 4

Смак Великодня / Фото unsplash

Інгредієнти:
– 250 мілілітрів молока;
– 5 грамів сухих дріжджів;
– 600 грамів пшеничного борошна;
– 4 штук курячих яєць;
– 60 грамів вершкового масла;
– 200 грамів цукру;
– 20 грамів ванільного цукру;
– 100 грамів родзинок;
– 50 мілілітрів олії.

Приготування:

  1. Спочатку підготуйте опару для тіста.
  2. Для цього у тепле молоко (30 – 40°C) додайте столову ложку цукру та дві столові ложки борошна.
  3. Добре перемішайте і додайте дріжджі. Потім накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
  4. Відокремте жовтки від білків. Збийте жовтки з залишком цукру та ванільним цукром.
  5. Окремо збийте білки з дрібкою солі до густої піни.
  6. Додайте збиті жовтки, олію, розтоплене вершкове масло, білки та борошно в опару.
  7. Добре все перемішайте. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на дві години. Тісто має подвоїтися.
  8. У цей час підготуйте родзинки.
  9. Залийте їх окропом, зачекайте кілька хвилин і вимийте зайву воду.
  10. Потім додайте їх до тіста і розкладіть у форми, заповнюючи приблизно на 2/3.
  11. Знову накрийте рушником і залиште на годину.
  12. Випікайте паски на сухих дріжджах у розігрітій до 180°C духовці впродовж близько 40 хвилин.
  13. Готовність пасок можна перевірити дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Після цього прикрасьте глазур'ю, присипкою, цукатами або фруктами за вашим смаком.

Також вийде дуже смачно: як приготувати сирну паску.