15 лютого,
23:08
Легкий вершковий соус зі шпинатом: з ним смакують і м'ясо, і макарони
Джерело:
Café delitesШукаєте універсальний соус? То ось він – зі шпинатом та вершками! Гостроту соусу можна регулювати. Любите пекучий – додайте ще каєнського перцю. Більше кулінарних хитрощів – далі.
Соус зі шпинатом із вершками чудово підходить також до овочів та риби. Й обов'язково додайте до нього трохи пармезану – так буде смачніше!
Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою
Рецепт соусу зі шпинатом
- Час: 20 хвилин
- Порції: 4
Фото Café delites
– 450 грамів шпинату (промитого й просушеного);
– ⅓ склянки вершкового масла;
– 1 цибулина;
– 3 зубчики часнику;
– 4 столові ложки борошна;
– 1 склянка вершків;
– 1 щіпка меленого мускатного горіха;
– 1 щіпка каєнського перцю;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– 2 столові ложки тертого сиру пармезан.
Приготування:
- Розтопіть 1/4 склянки вершкового масла в каструлі на середньому вогні. Всипте борошно і готуйте пару хвилин до легкого золотистого кольору. Так ми приготуємо основу для соусу – ру.
- Почистіть від лушпиння цибулю та часник.
- Додайте дрібно нарізану цибулю і готуйте до прозорості (близько 2 – 3 хвилин). Далі додайте подрібнений часник і готуйте до появи аромату.
- Влийте вершки та активно перемішуйте все вінчиком (5 хвилин). Присмачте соус сіллю, перцем, мускатним горіхом і каєнським перцем.
Фото Café delites
- Окремо розтопіть масло, що залишилося, додайте шпинат та тушкуйте.
Додайте шпинат до вершкового соусу, обережно перемішайте.
- Перед подачею посипте соус пармезаном.
Смачного!