Легкий вершковий соус зі шпинатом: з ним смакують і м'ясо, і макарони

15 лютого 2022, 23:08
Читать новость на русском

Джерело:

Café delites

Шукаєте універсальний соус? То ось він – зі шпинатом та вершками! Гостроту соусу можна регулювати. Любите пекучий – додайте ще каєнського перцю. Більше кулінарних хитрощів – далі.

Соус зі шпинатом із вершками чудово підходить також до овочів та риби. Й обов'язково додайте до нього трохи пармезану – так буде смачніше!

Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою

Рецепт соусу зі шпинатом

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4


Фото Café delites

Інгредієнти:
 – 450 грамів шпинату (промитого й просушеного);
 – ⅓ склянки вершкового масла;
 – 1 цибулина;
 – 3 зубчики часнику;
 – 4 столові ложки борошна;
 – 1 склянка вершків;
 – 1 щіпка меленого мускатного горіха;
 – 1 щіпка каєнського перцю;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – 2 столові ложки тертого сиру пармезан.

Приготування:

  1. Розтопіть 1/4 склянки вершкового масла в каструлі на середньому вогні. Всипте борошно і готуйте пару хвилин до легкого золотистого кольору. Так ми приготуємо основу для соусу – ру.
  1. Почистіть від лушпиння цибулю та часник.
  1. Додайте дрібно нарізану цибулю і готуйте до прозорості (близько 2 – 3 хвилин). Далі додайте подрібнений часник і готуйте до появи аромату.
  1. Влийте вершки та активно перемішуйте все вінчиком (5 хвилин). Присмачте соус сіллю, перцем, мускатним горіхом і каєнським перцем.


Фото Café delites

Важливо! Якщо соус занадто густий, додайте до соусу ще 1/4 склянки вершків.
  1. Окремо розтопіть масло, що залишилося, додайте шпинат та тушкуйте.
    Додайте шпинат до вершкового соусу, обережно перемішайте.
  1. Перед подачею посипте соус пармезаном.

Смачного!