Печемо булочки з часником для української армії: рецепт на 50 осіб

2 березня 2022, 17:26
Читать новость на русском

Щоб підтримати захисників України, ви можете приготувати часникові булочки. Рецепт простий, із сухими дріжджами.

Ним поділилася кондитерка Інеса Польцева. Так пекла булочки її бабуся Олена. 

Читайте також Домашній хліб без дріжджів: рецепт українського пекаря Ігора Лаврешина

Рецепт булочок із часником

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Кількість: 50 штук

Інгредієнти:
– 1 300 мілілітрів теплої води;
– 48 грамів сухих дріжджів;
– 100 грамів цукру;
– 1 пакет ванільного цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 200 грамів вершкового масла;
– 2 курячих яйця;
– 2 кілограми пшеничного борошна;
– 80 грамів соняшникової олії;
– січений свіжий кріп – для подачі.

Приготування:

  1. До великої миски з теплою водою додайте дріжджі, цукор (звичайний та ванільний), сіль і м'яке або або розтоплене вершкове масло. Далі – курячі яйця та олію.
  2. Поступово підсипаючи просіяне борошно, замісіть тісто – спершу в мисці, а згодом на припорошеній борошном стільниці. Пильнуйте за консистенцією тіста: воно має бути нетугим, еластичним.
  3. Перекладіть тісто до миски, накрийте теплим вологим рушником і залиште в теплі на 30 хвилин (в ідеалі його температура має бути 28 градусів).
  4. Сформуйте з тіста булочки, змастіть верх сирим яйцем.
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте до неї пектися булочки.
  2. Тим часом часник почистьте від лушпиння, пропустіть крізь прес або натріть на дрібній тертці й залийте гарячою олією, щоб він віддав свій аромат. Заправка готова.
  3. Гарячі булочки щедро змастіть заправкою й посипте січеним кропом.

Смачного!