28 лютого,
22:04
Немає житнього – спечемо кукурудзяний: рецепт домашнього хліба
Джерело:
ютуб Лілії ЦвітКукурудзяний хліб – духмяний, яскравий, з розсипчастим м'якушем. Не дуже пухкий, зате довго не черствіє. І дуже поживний – недарма ж його їдять спортсмени!
А тепер кукурудзяний хліб може стати частиною здорового раціону й вашої родини. Рецепт ми підгледіли у відомої кулінарки Лілії Цвіт.
Як спекти домашній хліб з пшеничного борошна на воді, – читайте тут
Рецепт кукурудзяного хліба
- Час: 4 години
- Порції: 1
Скриншот з ютубу Лілії Цвіт
– 300 грамів пшеничного борошна;
– 150 грамів кукурудзяного борошна;
– 10 грамів солі;
– 10 грамів цукру;
– 20 мілілітрів олії;
– 8 грамів сухих дріжджів, або 20 грамів свіжих;
– 250 мілілітрів води.
Приготування:
- Підготуйте форму для випікання розміром 25 × 11 сантиметрів.
- Просійте борошно крізь дрібне сито (150 грамів пшеничного борошна та 150 грамів кукурудзяного), щоб не було грудочок. Додайте сухі дріжджі та перемішайте.
- Висипте до борошна цукор та сіль.
- У центр сухої суміші тонкою цівкою поступово влийте воду й замість тісто.
- Накрийте харчовою плівкою й залиште на 1 годину в теплому місці.
- Влийте олію, обімніть тісто. Додайте решту борошна й умісіть його в тісто. Знову накрийте його харчовою плівкою й залиште підходити ще на 1 годину.
- Змастіть руки олією. Тісто обімніть, перекладіть на попередньо змащену олією стільницю й сформуйте прямокутний буханець.
- Перекладіть його до форми, присипте кукурудзяним борошном і залиште ще на 30 хвилин.
- Поставте форму до духовки, розігрітої до 200 градусів, на 40 хвилин.
- Готовий кукурудзяний хліб залиште остигати на решітці.
Смачного!
Відеорецепт приготування кукурудзяного хліба: