А тепер кукурудзяний хліб може стати частиною здорового раціону й вашої родини. Рецепт ми підгледіли у відомої кулінарки Лілії Цвіт.

Як спекти домашній хліб з пшеничного борошна на воді, – читайте тут

Рецепт кукурудзяного хліба

  • Час: 4 години
  • Порції: 1


Скриншот з ютубу Лілії Цвіт

Приготування:

  1. Підготуйте форму для випікання розміром 25 × 11 сантиметрів.
  1. Просійте борошно крізь дрібне сито (150 грамів пшеничного борошна та 150 грамів кукурудзяного), щоб не було грудочок. Додайте сухі дріжджі та перемішайте.
  1. Висипте до борошна цукор та сіль.
  1. У центр сухої суміші тонкою цівкою поступово влийте воду й замість тісто.
  1. Накрийте харчовою плівкою й залиште на 1 годину в теплому місці.
  1. Влийте олію, обімніть тісто. Додайте решту борошна й умісіть його в тісто. Знову накрийте його харчовою плівкою й залиште підходити ще на 1 годину.
  1. Змастіть руки олією. Тісто обімніть, перекладіть на попередньо змащену олією стільницю й сформуйте прямокутний буханець.
  1. Перекладіть його до форми, присипте кукурудзяним борошном і залиште ще на 30 хвилин.
  1. Поставте форму до духовки, розігрітої до 200 градусів, на 40 хвилин.
  1. Готовий кукурудзяний хліб залиште остигати на решітці.

Смачного!

Відеорецепт приготування кукурудзяного хліба: