Печений батат із пармезаном – чудовий варіант для ситного пісного обіду чи вечері. До страви можна додатково запекти ще трішки печериць, солодкого перцю чи інших улюблених овочів.
Читайте також Легко та швидко: курячий шніцель із хрусткою скоринкою всього за 5 хвилин
Батат – солодка картопля, яка продається у великих супермаркетах. Її смак має легку солодкавість, яка точно сподобається вам та ніжним.
Рецепт запеченого батату з пармезаном
- Час: 50 хвилин
- Порції: 2 – 3
Приготування:
- Батат можна запікати як зі шкіркою, так і без. Нарізаємо його тонкими скибками, додаємо спеції, олію та частину сиру пармезан.
- Перемішуємо та викладаємо на деко вкрите пергаментом. Накриваємо іншим шаром фольги та запікаємо 20 хвилин. Перевіряємо на готовність. Максимальний час запікання батату у духовці 45 хвилин при 200 градусах, адже різний вид батату запікається по-різному.
- Знімаємо фольгу, посипаємо рештою сиру та запікаємо ще 5 – 7 хвилин.
- Подаємо із грецьким йогуртом або гуакамоле.
Рецепт гуакамоле
Приготування:
- Для гуакамоле очищуємо авокадо, розминаємо виделкою.
- Додаємо спецій та перемішуємо.
- Додаємо до авокадо цибульку, нарізані помідорки та перемішуємо.
Смачного!