Одним із найулюбленішим святом дітвори є День Святого Миколая, коли вони знаходять під подушками смачні подарунки. Щороку це свято припадає на 19 грудня, у католиків – 6 грудня.

Читайте також М'ясо гомілок по-грузинськи: готуємо соковите чахохбілі з томатами

Щоб підготуватися до свята на всі 100%, пропонуємо залучити дітвору не тільки до написання листа Миколаю, а й підготувати йому смачний сюрприз. Пряне печиво можна зробити фігурним у вигляді святого, або навіть розмалювати його цукровими фарбами.

Тут важливий процес залучення дітей, їхня фантазія, а відмінний смак ми вам гарантуємо!

Рецепт пряників для Святого Миколая

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 10 – 12 штук

Приготування:

  • Змішайте соду з просіяним борошном, цукровою пудрою та додайте масло кімнатної температури.
  • По одному додавайте в масу жовтки, а з лимона зніміть цедру та окремо вичавіть сік. Додайте до тіста разом зі спецією сухого імбиру.
  • Еластичне тісто загорніть в харчову плівку та відправте в холодильник відпочити на 30 – 40 хвилин.


Печиво Святий Миколай / Фото 196 Flawors

  • Розкачайте тісто завтовшки 1 сантиметр та виріжте формочками Миколайків.
  • Викладіть печиво на деко вкрите пергаментом та випікайте в духовці при температурі 200 градусів до золотистої скоринки.
  • Готове печиво охолодіть та задекоруйте білим шоколадом, вафельним папером або цукровими фарбами.

Смачного!