Павло випікає саме такий хліб і за допомогою волонтерів роздає його на вулицях Херсона. Рецепт простий і, ми впевнені, ви також не раз до нього вдаватиметеся.

Читайте також Вирощуємо дріжджі вдома: рецепт шеф-кухаря Павла Серветника

Рецепт домашнього хліба без молока

  • Час: 4 години
  • Порції: 3 – 4

Приготування:

  1. Для першого замішування тіста змішайте воду та борошно. Протягом 8 хвилин активно замішуйте тісто руками або скористайтеся кухонною машиною. Залишіть відпочити на 10 – 20 хвилин, щоб глютен розійшовся і хліб не деформувався при випіканні.
  1. Для другого замісу: додайте до маси дріжджі, сіль та замішуйте ще 8 хвилин на високих обертах машини або активно руками.
  1. Перекладіть тісто в чистий харчовий контейнер, накрийте кришкою або шаром харчової плівки та залишіть його відпочити на 90 хвилин.
  1. Розділіть тісто по 500 грамів. Надайте йому форму та обваляйте в манні крупі або в борошні.
  1. Перекладіть його на чистий рушник та залишіть відпочити на 90 – 120 хвилин. Важливо, щоб він знаходився в теплі, та без протягів.
  1. Розігрійте духовку до 240 градусів та випікайте хліб 30 – 35 хвилин.

Смачного!