У чому переваги фасованої продукції в епоху COVID-19: детальне пояснення

11 січня 2021, 18:05
Читать новость на русском

Які переваги герметично запакованих продуктів та чому фасована продукція в умовах пандемії коронавірусу в Україні безпечніша для здоров'я – ми спробували розібратися в цьому питанні.

Купуючи продукти харчування в магазинах та супермаркетах, бачимо, що вони практично всі упаковані. SmachnoNews розповідає, як правильно обирати запаковані продукти та чим вони відрізняються від нефасованих.

Читайте також Чому курятина необхідна у зимовому раціоні: 7 причин

Передусім продукти харчування повинні бути упаковані з дотриманням всіх санітарно-гігієнічних норм. Від упакування безпосередньо залежить, як довго і безпечно зберігатимуться продукти і чи не постраждає їх якість.

Варто зазначити, що у харчовій промисловості виробники тієї чи іншої продукції суворо дотримуються усіх норм фасування. Зокрема, на більшості підприємств фасувальні лінії автоматизовані, тому ризик отримати неякісну продукцію – мінімальний.

Найкращий спосіб захисту різних харчових продуктів – герметична вакуумна упаковка, завдяки якій створюється простір без повітря, що виключає розмноження шкідливих мікроорганізмів.

При виборі продуктів особливу увагу звертайте на упаковку, термін придатності та їхній склад.

Це дає безліч переваг для зберігання продуктів:

  • збільшення терміну придатності зберігання;
  • збереження аромату і смаку;
  • товарний вигляд продуктів;
  • захист при транспортуванні тощо.

Також варто звернути увагу на те, що фасування продуктів важливе не тільки для їхніх якісних характеристик, але і для товарного вигляду. У цьому не останню роль відіграє також використання брендованої упаковки. Звісно, таке фасування підвищує собівартість продуктів, але натомість захищає споживачів та забезпечує якість зберігання. Крім того, допомагає вирізнити продукт з-поміж інших.

Переваги і умови зберігання продуктів

Крім того, упакування м'яса, риби, креветок тощо гарантує харчову безпеку і є додатковим ступенем захисту від зовнішніх факторів:

  • захищає від зайвої вологи, пилу, бактерій;
  • захищає від обвітрювання;
  • механічних пошкоджень тощо.

Отже, робіть правильний вибір, купуючи якісні продукти в герметичній упаковці, уважно читайте маркування на продукції та пам’ятайте, що наше здоров’я завжди залежить тільки від нас!