Купуючи продукти харчування в магазинах та супермаркетах, бачимо, що вони практично всі упаковані. SmachnoNews розповідає, як правильно обирати запаковані продукти та чим вони відрізняються від нефасованих.

Читайте також Чому курятина необхідна у зимовому раціоні: 7 причин

Передусім продукти харчування повинні бути упаковані з дотриманням всіх санітарно-гігієнічних норм. Від упакування безпосередньо залежить, як довго і безпечно зберігатимуться продукти і чи не постраждає їх якість.

Варто зазначити, що у харчовій промисловості виробники тієї чи іншої продукції суворо дотримуються усіх норм фасування. Зокрема, на більшості підприємств фасувальні лінії автоматизовані, тому ризик отримати неякісну продукцію – мінімальний.

Найкращий спосіб захисту різних харчових продуктів – герметична вакуумна упаковка, завдяки якій створюється простір без повітря, що виключає розмноження шкідливих мікроорганізмів.

Це дає безліч переваг для зберігання продуктів:

  • збільшення терміну придатності зберігання;
  • збереження аромату і смаку;
  • товарний вигляд продуктів;
  • захист при транспортуванні тощо.

Також варто звернути увагу на те, що фасування продуктів важливе не тільки для їхніх якісних характеристик, але і для товарного вигляду. У цьому не останню роль відіграє також використання брендованої упаковки. Звісно, таке фасування підвищує собівартість продуктів, але натомість захищає споживачів та забезпечує якість зберігання. Крім того, допомагає вирізнити продукт з-поміж інших.

Переваги і умови зберігання продуктів

Крім того, упакування м'яса, риби, креветок тощо гарантує харчову безпеку і є додатковим ступенем захисту від зовнішніх факторів:

  • захищає від зайвої вологи, пилу, бактерій;
  • захищає від обвітрювання;
  • механічних пошкоджень тощо.

Отже, робіть правильний вибір, купуючи якісні продукти в герметичній упаковці, уважно читайте маркування на продукції та пам’ятайте, що наше здоров’я завжди залежить тільки від нас!