Крутіше, ніж на грилі: запікаємо курку в часниковому маринаді

22 січня 2022, 18:01
Читать новость на русском

Джерело:

Сafe delites

Ароматна курочка, запечена в духовці з часником, розмарином, петрушкою, лимоном і білим вином, потішить усю вашу родину. Хрумка скоринка, соковите м'ясо – і все це завдяки найпростішим маніпуляціям перед запіканням!

Рецепт курки, запеченої в часниковому маринаді

  • Час: 85 хвилин
  • Порції: 4

Читайте також Онлайн-помічник для фермерів, або Всі вимоги до продукції – в одному місці


Фото Cafe delites

Інгредієнти:
  – 2 кілограми курячої тушки;
  – ¼ склянки вершкового масла (розтопленого);
  – 3 столові ложки оливкової олії;
  – ¼ склянки білого сухого вина;
  – 1 лимон;
  – сіль;
  – мелений чорний перець; 
  – 2 столові ложки подрібненої петрушки (свіжої чи замороженої);
  – 4 зубчики часнику;
  – 1 головка часнику;
  – 3 гілочки свіжого розмарину.

Приготування:

  1. Почистіть головку часнику і розріжте навпіл по горизонталі. 
  1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Укрийте форму для запікання фольгою або злегка змастіть олією.
  1. Обсушіть тушку паперовими рушниками.
  1. Змішайте оливкову олію, розтоплене вершкове масло, вино і сік ½ лимона. Полийте маринадом курку так, щоб він потрапив і під шкіру, а також змастіть ним порожнину тушки. Рясно натріть курку зовні й усередині сіллю, меленим чорним перцем і посипте дрібно нарізаною петрушкою.

Фото Cafe delites

  1. Натріть курку подрібненим часником.
  1. Усередину тушки покладіть розрізану навпіл головку часнику, гілочки розмарину й половинку лимона, з якої було вичавлено сік.
  1. Зв’яжіть ніжки тушки кухонною ниткою чи джгутом.


Фото Cafe delites

  1. Покладіть тушку грудкою догори до форми для запікання.
  2. Запікайте птицю 75 – 80 хвилин, змащуючи її соком, що виділятиметься під час приготування.
  1. Дістаньте курку з духовки, накрийте фольгою й дайте постояти 10 хвилин перед подачею.


Фото Cafe delites

  1. Подавайте страву, поливши соком ½ лимона.

Смачного!