Рецепт курки, запеченої в часниковому маринаді

  • Час: 85 хвилин
  • Порції: 4

Читайте також Онлайн-помічник для фермерів, або Всі вимоги до продукції – в одному місці


Фото Cafe delites

Приготування:

  1. Почистіть головку часнику і розріжте навпіл по горизонталі.
  1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Укрийте форму для запікання фольгою або злегка змастіть олією.
  1. Обсушіть тушку паперовими рушниками.
  1. Змішайте оливкову олію, розтоплене вершкове масло, вино і сік ½ лимона. Полийте маринадом курку так, щоб він потрапив і під шкіру, а також змастіть ним порожнину тушки. Рясно натріть курку зовні й усередині сіллю, меленим чорним перцем і посипте дрібно нарізаною петрушкою.

Фото Cafe delites

  1. Натріть курку подрібненим часником.
  1. Усередину тушки покладіть розрізану навпіл головку часнику, гілочки розмарину й половинку лимона, з якої було вичавлено сік.
  1. Зв’яжіть ніжки тушки кухонною ниткою чи джгутом.


Фото Cafe delites

  1. Покладіть тушку грудкою догори до форми для запікання.
  2. Запікайте птицю 75 – 80 хвилин, змащуючи її соком, що виділятиметься під час приготування.
  1. Дістаньте курку з духовки, накрийте фольгою й дайте постояти 10 хвилин перед подачею.


Фото Cafe delites

  1. Подавайте страву, поливши соком ½ лимона.

Смачного!