Рецепт курки, запеченої в часниковому маринаді
- Час: 85 хвилин
- Порції: 4
Читайте також Онлайн-помічник для фермерів, або Всі вимоги до продукції – в одному місці
Фото Cafe delites
Приготування:
- Почистіть головку часнику і розріжте навпіл по горизонталі.
- Розігрійте духовку до 220 градусів. Укрийте форму для запікання фольгою або злегка змастіть олією.
- Обсушіть тушку паперовими рушниками.
- Змішайте оливкову олію, розтоплене вершкове масло, вино і сік ½ лимона. Полийте маринадом курку так, щоб він потрапив і під шкіру, а також змастіть ним порожнину тушки. Рясно натріть курку зовні й усередині сіллю, меленим чорним перцем і посипте дрібно нарізаною петрушкою.
Фото Cafe delites
- Натріть курку подрібненим часником.
- Усередину тушки покладіть розрізану навпіл головку часнику, гілочки розмарину й половинку лимона, з якої було вичавлено сік.
- Зв’яжіть ніжки тушки кухонною ниткою чи джгутом.
Фото Cafe delites
- Покладіть тушку грудкою догори до форми для запікання.
- Запікайте птицю 75 – 80 хвилин, змащуючи її соком, що виділятиметься під час приготування.
- Дістаньте курку з духовки, накрийте фольгою й дайте постояти 10 хвилин перед подачею.
Фото Cafe delites
- Подавайте страву, поливши соком ½ лимона.
Смачного!