Персик Мельба — десерт французької кухні. 1892 року Оґюст Ескоф'є створив десерт для австралійської оперної співачки Неллі Мельба. Його готують з білого персика в ванільному сиропі та морозивом, з додаванням полуниці.
Читайте також Як приготувати маскарпоне в домашніх умовах: поради від Тані Литвинової
Існують сучасні варіанти солодкої страви. Персики замінюють на інші фрукти.
Персик Мельба/ Фото Pexels
Рецепт десерту
- Час: 1 година 35 хвилин
- Порції: 5 - 6
- Калорійність на 100 грамів: 107 ккал
- Персики помийте, розріжте навпіл, почистіть від кісточок.
- Деко вистеліть пергаментом, викладіть персики, додайте цукор.
- Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 35 хвилин. Дістаньте з духовки, залиште для охолодження, почистіть від шкірки, наріжте скибочками.
- Вершки з'єднайте з цукром, збийте у пишну піну.
- Полуницю або ягоди ретельно помийте, подрібніть у блендері до стану пюре.
- У склянки для десертів викладіть скибочки персика, кульки морозива, додайте ягідний сироп та збиті вершки. За бажанням задекоруйте горіхами та тертим шоколадом. Одразу подавайте до столу. Смачного!