Персик Мельба — десерт французької кухні. 1892 року Оґюст Ескоф'є створив десерт для австралійської оперної співачки Неллі Мельба. Його готують з білого персика в ванільному сиропі та морозивом, з додаванням полуниці.

Читайте також Як приготувати маскарпоне в домашніх умовах: поради від Тані Литвинової

Існують сучасні варіанти солодкої страви. Персики замінюють на інші фрукти.

Персик Мельба/ Фото Pexels

Рецепт десерту

  • Час: 1 година 35 хвилин
  • Порції: 5 - 6
  • Калорійність на 100 грамів: 107 ккал
  1. Персики помийте, розріжте навпіл, почистіть від кісточок.
  2. Деко вистеліть пергаментом, викладіть персики, додайте цукор.
  3. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 35 хвилин. Дістаньте з духовки, залиште для охолодження, почистіть від шкірки, наріжте скибочками.
  4. Вершки з'єднайте з цукром, збийте у пишну піну.
  5. Полуницю або ягоди ретельно помийте, подрібніть у блендері до стану пюре.
  6. У склянки для десертів викладіть скибочки персика, кульки морозива, додайте ягідний сироп та збиті вершки. За бажанням задекоруйте горіхами та тертим шоколадом. Одразу подавайте до столу. Смачного!